responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : دانشنامه تهران بزرگ نویسنده : مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی    جلد : 1  صفحه : 1319

کله پلو


نویسنده (ها) : گلاله هنری

آخرین بروز رسانی : سه شنبه 20 خرداد 1399

تاریخچه مقاله

کله‌پلو \ kalle-polow \ ، از غذاهای محلی مردم شمیرانات که به‌دلیل مقوی بودن بسیار مصرف می‌شود. برای تهیۀ آن کلۀ گوسفند را به شیوۀ معمول پخته، سپس برنج را با آب آن می‌پزند و گوشتهای کله را تکه‌تکه کرده، روی پلو می‌گذارند. مردم بعضی از روستاهای شهرستان شمیران در پختن این غذا از عدس و شنبلیله نیز استفاده می‌کنند. اهالی دربندسر کله را به صورت دیگری نیز می‌پزند. آنها کله‌پاچه را در دیگ قرار می‌دهند و می‌گذارند با جو یا آهیل تا صبح بپزد و به آن زردچوبه و شنبلیله نیز اضافه می‌کنند. در این غذا که به آن «کورپلو» می‌گویند، از برنج استفاده نمی‌شود.

گلاله هنری

نام کتاب : دانشنامه تهران بزرگ نویسنده : مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی    جلد : 1  صفحه : 1319
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست