responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : دانشنامه تهران بزرگ نویسنده : مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی    جلد : 1  صفحه : 57

اختر، بیمارستان


نویسنده (ها) : محمدمهدی عزیززاده

آخرین بروز رسانی : پنج شنبه 14 آذر 1398

تاریخچه مقاله

اختر، بیمارستان \ bīmārestān-e axtar\ ، از مراکز آموزشی ـ درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی ـ درمانی شهید بهشتی، واقع در محلۀ الٰهیۀ شمیران.
در حدود دهۀ 1330 ش، اخترالملوک طوایفی باغی بـه مساحـت تقـریبـی 000‘ 7 مـ2 را بـا هـدف سـاخت بیمارستانی در این مکان وقف کرد که پس از احداث ساختمان اولیه، و تجهیز آن به امکانات درمانی و بیمارستانی، در اختیار سازمان شیر و خورشید سرخ ایران قرارگرفت. این سازمان، بیمارستان را به قید اجاره در اختیار نظامیان آمریکایی مقیم ایران قرار داد که تا 1357 ش به نام بیمارستان ارتش آمریکا، فقط برای امور درمانی نظامیان آمریکایی مستقر در ایران از آن استفاده می‌شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی (1357 ش)، و خروج مستشاران آمریکایی از ایران، بیمارستان توسط کمیتۀ انقلاب اسلامی مصادره شد و سالها بدون استفاده ماند. پس از آن، به همت دکتر علی‌اکبر ولایتی دوباره به‌عنوان بیمارستان راه‌اندازی شد و با افزودن دو ملک مجاور آن به مساحت 000‘4 مـ2 که متعلق به اعضای خانوادۀ فرمانفرماییان بود، گسترش یافت و سپس در اختیار بهداری استان قرار گرفت.
در 1365 ش، بیمارستان اختر به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی واگذار، و از آن پس به یک مرکز آموزشی ـ درمانیِ دولتی بدل شد.
ساختمان اصلی با معماری قدیمی خود همچنان پا برجا ست و با تعمیراتی که از محل کمکهای نیکوکاران صورت گرفته است، هنوز هم از آن استفاده می‌شود.
بیمارستان اختر امروزه (1390 ش)، دارای 120 تخت بستری بیمار در دو بخش مردانه و یک بخش زنانه است. درمانگاه تخصصی، اورژانس، رادیولوژی، فیزیوتراپی، مددکاری، آزمایشگاه، و یک اتاق عمل بخشهای این بیمارستان را تشکیل می‌دهد. 19 پزشک متخصص و جراح، 80 پیراپزشک، و 116 تن نیروی اداری و خدماتی کارکنان بهداشتی و خدماتی این بیمارستان‌اند.

مأخذ

حسینی خامنه، مهدی (رئیس بیمارستان اختر)، مصاحبه با مؤلف.

محمدمهدی عزیززاده

نام کتاب : دانشنامه تهران بزرگ نویسنده : مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی    جلد : 1  صفحه : 57
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست