- {aمسأله 34 - a}آب حوض حمام اگرچه كمتر از كر باشد، چنانچه به خزينهاى كه آب آن به اندازه كر است متصل باشد، مثل آب جاريست.
- {aمسأله 35 - a}آب لوله هاى حمّام وساختمانها كه از شيرها ودوشها مىريزد، اگر متصل به كر باشد، مثل آب جارى است.
- {aمسأله 36 - a}آبى كه روى زمين جريان دارد ولى از زمين نمىجوشد، چنانچه كمتر از كر باشد ونجاست به آن برسد، نجس مىشود چنانچه در «مساله 26» گذشت امّا اگر از بالا با فشار به پايين يا از پايين به بالا با فشار باشد چنانچه نجاست به قسمت پايين در اوّلى وقسمت بالا در دومى اصابت كند نجس نمىشود.
4 - آب باران
- {aمسأله 37 - a}اگر به چيز نجسى كه عين نجاست در آن نيست يك مرتبه باران ببارد، جايى كه باران به آن برسد پاك مىشود و در فرش ولباس ومانند اينها فشار لازم نيست، ولى باريدن دو سه قطره فائده ندارد، بلكه بايد طورى باشد كه بگويند باران مىآيد.
- {aمسأله 38 - a}اگر باران، بعين نجس ببارد و به جاى ديگر ترشح كند، چنانچه عين نجاست همراه آن نباشد، و بو يا رنگ يا مزه نجاست نگرفته باشد پاك است، پس اگر باران بر خون ببارد وترشح كند، چنانچه ذرهاى خون در آن باشد، يا آن كه بو يا رنگ يامزه خون گرفته نجس مىباشد.
- {aمسأله 39 - a}اگر بر سقف عمارت يا روى بام آن عين نجاست باشد، تا وقتى باران به بام مىبارد، آبى كه به چيز نحس رسيده و از سقف يا ناودان مىريزد پاك است، و بعد از قطع شدن باران اگر معلوم باشد آبى كه مىريزد، به چيز نجس رسيده است نجس مىباشد.
- {aمسأله 40 - a}زمين نجسى كه باران بر آن ببارد پاك مىشود و اگر باران بر زمين جارىشود و به جاى نجسىكه زيرسقف است برسد، آن را نيز پاك مىكند.
- {aمسأله 41 - a}خاك نجسى كه به واسطه باران گل شود پاك است.