- {aمسأله 49 - a}اگر آب مضاف نجس، طورى با آب كر يا جارى مخلوط شود كه ديگر آب مضاف به آن نگويند پاك مىشود.
- {aمسأله 50 - a}آبى كه مطلق بوده ومعلوم نيست مضاف شده يا نه، مثل آب مطلق است، يعنى چيز نجس را پاك مىكند وضو وغسل هم به آن صحيح است وآبى كه مضاف بوده ومعلوم نيست مطلق شده يا نه مثل آب مضاف است، يعنى چيز نجس را پاك نمىكند، وضو وغسل هم با آن باطل است.
- {aمسأله 51 - a}آبى كه معلوم نيست مطلق است يا مضاف ومعلوم نيست كه قبلاً مطلق يا مضاف بوده نجاست را پاك نمىكند، وضو وغسل هم با آن باطل است، ولى اگر به اندازه كر يا بيشتر باشد ونجاست به آن برسد حكم به نجس بودن آن نمىشود بلكه محكوم به طهارت است.
- {aمسأله 52 - a}آبى كه عين نجاست مثل خون وبول به آن برسد وبو يا رنگ يامزه آن را تغيير دهد، اگرچه كر يا جارى باشد نجس مىشود، ولى اگر بو يا رنگ يامزه آب به واسطه نجاستى كه بيرون آن است عوض شود، مثلاً مردارى كه پهلوى آبست بوىآن را تغيير دهد نجس نمىشود.
- {aمسأله 53 - a}آبى كه عين نجاست مثل خون و بول در آن ريخته و بو يا رنگ يامزه آن را تغيير داده، چنانچه به كر يا جارى متصل شود، يا باران بر آن ببارد، يا باد باران را در آن بريزد، يا آب باران از ناودان در آن جارى شود، وتغيير آن از بين برود، پاك مىشود.
- {aمسأله 54 - a}اگر چيز نجسى را در كر يا جارى آب بكشند، آبى كه بعد از بيرون آوردن از آن مىريزد پاك است.
- {aمسأله 55 - a}آبى كه پاك بوده ومعلوم نيست نجس شده يا نه پاك است وآبى كه نجس بوده ومعلوم نيست پاك شده يا نه نجس است.
- {aمسأله 56 - a}نيمخورده سگ و خوك و كافر، نجس و خوردن آن حرام است، و نيم خورده حيوانات حرام گوشت، پاك و خوردن آن مكروه مىباشد، مگر نيم خورده گربه و در نيم خورده مؤمن شفا است.