نه حرام و باطل است و احوط آن است كه محل ريزش آب وضوء مباح باشد اگر ريختن آب وضوء مقدمه از براى رسيدن آب به محل ريزش باشد.
- {aمسأله 274 - a}وضو گرفتن از حوض مدرسهاى كه انسان نمىداند آن حوض را براى همه مردم وقف كردهاند يا براى محصلين همان مدرسه، در صورتى كه معمولاً مردم از آب آن وضو بگيرند اشكال ندارد، اگر وضو گرفتن مردم كاشف از اجازه عمومى باشد.
- {aمسأله 275 - a}كسى كه نمىخواهد در مسجدى نماز بخواند اگر نداند حوض آن را براى مردم وقف كردهاند يا براى كسانى كه در آنجا نماز مىخوانند، نمىتواند از حوض آن وضو بگيرد، ولى اگر معمولاً كسانى هم كه نمىخواهند در آنجا نماز بخوانند از حوض آن وضو مىگيرند، مىتواند از حوض آن وضو بگيرد.
- {aمسأله 276 - a}وضو گرفتن ازحوض تيمچهها و مسافر خانهها و مانند اينها براى كسانى كه ساكن آنجاها نيستند، در صورتى صحيح است كه معمولاً كسانى هم كه ساكن آنجاها نيستند با آب آنها وضو بگيرند چنانچه وضو گرفتن مردم كشف از رضاى مالك بنمايد.
- {aمسأله 277 - a}وضو گرفتن در نهرهاى بزرگ يا كوچك اگرچه انسان نداند كه صاحب آنها راضى است اشكال ندارد، ولى اگر صاحب آنها از وضو گرفتن نهى كند وضو گرفتن از اين آب مشكل است.
- {aمسأله 278 - a}اگر فراموش كند آب غصبى است و با آن وضو بگيرد صحيح است، ولى كسى كه خودش آن را غصب كرده اگر غصبى بودن آن را فراموش كند و وضو بگيرد بنابر احتياط واجب وضو باطل است.
{aشرط چهارم وپنجمa} آن كه ظرف آب وضو مباح باشد و از طلا ونقره نباشد.
- {aمسأله 279 - a}اگر آب وضو در ظرف غصبى يا طلا و نقره است، و آب را از آنها بردارد وبصورت ودستها بريزد وضوى او صحيح است وامّا صحت وضو به نحو ارتماسى مشكل است.