نام کتاب : BOK36845 نویسنده : 0 جلد : 1 صفحه : 369
بيان كردهاند كه اگر كسى دنيا را جلو بياندازد اشتباه كرده است، چرا؟ چون اين بر خلاف عقل است. اگر دو جنس را به انسان تحويل بدهند كه يكى از اين جنسها ماندگارى اش بالاتر باشد و قيمت و ارزش داشته باشد و هر چه هم بماند قيمتش بالاتر مىرود امّا جنس ديگر ماندگارى نداشته باشد و بعد از چند روز كه بماند از بين مىرود، خب اگر كسى بخواهد آن جنسى كه زود از بين مىرود را جلو بياندازد و آن را بر ديگرى ترجيح دهد مىگويند اين آدم عقلش كار نمىكند. آدم عاقل جنس قيمت دار و ماندگار را از دست نمىدهد.
«لِأَنَّ الدُّنْيَا فَانِيَةٌ وَ الْآخِرَةَ بَاقِيَةٌ» على جان، هيچ وقت دنيا را نسبت به آخرت جلو نيانداز، چرا؟ چون اين مسئله تعبدى نيست و هر عاقلى اگر عقلش را به كار بياندازد مىفهمد كه راه درست همين است. چيزى كه از بين رفتنى است، چيزى كه چند صباحى بيشتر نيست، تو هم به همان اندازه و مقدار به آن دل ببند. به قدرى كه غذايى بخورى و روزى و سرپناهى داشته باشى. دنيا را به اندازه خودش داشته باش امّا از آن طرف، آخرت اصلاً مادامى ندارد، تمامى ندارد، به قول يكى از بزرگان در درس اخلاق مىگفت: چيزى كه«تا» ندارد وابسته به خود خدا است، چرا«تا» ندارد؟ چون خدا«تا» ندارد. {/(كُلُّ شَيْءٍ هالِكٌ الّا وَجْهَهُ)[1]/} ببينيد قرآن چقدر زيبا فرموده است، وجه الله هيچ وقت از بين نمىرود. خوش به حال كسى كه همه كارهايش بر اساس وجه الله باشد.
«وَ أَنْ لَا تَبْخَلَ عَلَى إِخْوَانِكَ بِمَا تَقْدِرُ عَلَيْهِ» على جان، از چيزى كه در توان دارى براى برادرانت كم نگذار و بخل نكن. خدا به تو مقام و عزّت داده است، خوش به سعادتت، اموال دنيا را خدا در اختيار تو قرار داده است حال وقتى مىبينى كه برادرها به تو مراجعه مىكنند و واقعاً از تو بر مىآيد و مشكلى ندارى بخل نكن،