responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : احزاب و تشکیلات سیاسی در ایران نویسنده : لطیفی پاکده، لطفعلی    جلد : 1  صفحه : 30

به عنوان مثال، تا كنون بارها، دختران مسلمان را از مدرسه‌هاى فرانسوى، به جرم استفاده از روسرى اخراج كرده‌اند.

افكار وارداتى بيگانگان شرقى‌

1- ماركسيسم- لنينيسم: ماركس معتقد بود سرمايه داران و كارگران به طور دائم در منازعه با يكديگر بسر مى‌برند. با گسترش كارخانجات بزرگ، مجامع بزرگ كارگرى ايجاد مى‌شود. سرمايه داران روز به روز بر دزدى خود از حقوق كارگران مى‌افزايند و كارگران نيز روز به روز بيشتر متحد مى‌شوند. سرانجام، روزى كارگران بر سرمايه داران پيروز مى‌شوند.

از نظر ماركس، وقوع چنين انقلابى بيشتر در آلمان، انگليس و ساير كشورهاى صنعتى آن روز قابل پيش بينى بود. [1]

ولى بر خلاف پيش بينى ماركس، اولين انقلاب كمونيستى جهان به رهبرى «لنين» در روسيه كشاورزى به وقوع پيوست. تعداد كارگران در جامعه دوران انقلاب روسيه بسيار كم بود و در آن كشور چند ده ميليونى، از سه هزار نفر تجاوز نمى‌كرد. لنين با سازماندهى تعداد كمى از كارگران و با حمايت آلمان كه در آن زمان (1917 م/ 1296 ش) در حال جنگ با روسيه بود و با سوار شدن بر امواج شعارهاى صلح طلبانه كه به دليل خستگى مردم از سه سال جنگ با آلمان، فرصت مناسبى را ايجاد كرده بود، حكومت شوروى را قبضه كرد.

لنين بر سازماندهى انقلابيهاى حرفه‌اى تأكيد فراوان داشت و در عين حال معتقد بود كه بايد احزاب كمونيست با ايجاد سازمانهاى وابسته، تمام اقشار جامعه را تحت پوشش قرار دهند. او در توجيه عدم صحت پيش بينى ماركس مبنى بر انقلاب كمونيستى در انگلستان، آلمان و فرانسه، مى‌گفت: علّت عدم انقلاب كارگران مزبور اين است كه كارفرمايان با اعطاى‌ خانه سازمانى، نهار رايگان، سرويس رفت و آمد و ... نوعى رشوه به كارگران داده‌اند و آنان را فاسد ساخته‌اند و كارفرمايان با چپاول كشورهاى ضعيف جهان


[1] گفته مِی‌شود مارکس از وضع مالِی بسِیار بدِی برخوردار بود و در همان حال براِی بهبود اقتصاد جهان طرح مِی‌داد! زنش به او مِی‌گفت: «تو اگر فکر خوبِی دارِی، اوّل به زندگِی خودت سر و سامان بده!»

نام کتاب : احزاب و تشکیلات سیاسی در ایران نویسنده : لطیفی پاکده، لطفعلی    جلد : 1  صفحه : 30
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست