responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : زندگی ائمه نویسنده : رفیعی، علی    جلد : 1  صفحه : 68

سعى در كنار زدن عترت داشتند. دختر پيامبر صلى الله عليه و آله با استناد به آيات قرآن در احتجاجش با ابوبكر به همگان فهماند كه اين شعار نيرنگى بيش نيست و دست‌اندركاران خلافت نه‌تنها به قرآن عمل نكرده‌اند كه به آن پشت كرده احكام و دستوراتش را زير پا نهاده‌اند.

و- روى گردانى از حكومتمداران به هنگام عيادت از وى و خوددارى از سخن گفتن با آنان.

ز- وصيّت به دفن شبانه و اعلام ناخشنودى از شركت كسانى كه خشم او را برانگيخته و او را آزرده بودند، در مراسم تشييع جنازه وى.

شهادت حضرت فاطمه عليها السلام‌

محدوديت درس و لزوم اشاره به عناوين فعّاليت‌ها و مبارزات حضرت زهرا عليها السلام در اين مقطع حساس از زندگى او، فرصت بازگو كردن شرح رنج‌ها و مصيبت‌هاى وارده بر جسم و جان او را از ما سلب كرد. اين مصيبت‌ها به‌قدرى زياد و پى در پى و شكننده و كوبنده بود كه به بيان خود آن حضرت اگر بر روزگاران وارد مى‌شد تبديل به شب تاريك و ظلمانى مى‌گشتند.

فقدان پدر، انزواى همسر، غصب خلافت، يورش به خانه امامت و آتش زدن آن، سقط شدن محسن، شكستن پهلو، كبود شدن بازو، تصرف غاصبانه فدك، زخم زبان دشمنان و ... مصيبت‌هايى بود كه ظرف مدت سه ماه يا كمتر بر روح و جسم تنها گل بوستان محمّدى صلى الله عليه و آله وارد شد و او را از پاى درآورد و در بستر بيمارى افكند. و سرانجام بر اثر همين صدمات وارده در سيزدهم جمادى‌الاولى [1] و يا سوم جمادى‌الآخر [2] سال يازدهم هجرى يعنى 75 يا 95 روز پس از رحلت رسول اكرم صلى الله عليه و آله به شهادت رسيد.

امير مؤمنان عليه السلام طبق وصيّت زهرا عليها السلام شبانه و با حضور تعداد اندكى از ياران همسرش را غسل داد و كفن كرد و در يكى از سه جا؛ روضه مطهره رسول‌اللّه صلى الله عليه و آله، خانه خودش و بقيع به خاك سپرد.


[1] - بحارالانوار، ج 43، ص 195

[2] - كشف الغمه، ج 1، ص 503؛ دلائل الامامة، ص 45؛ بحارالانوار، ج 43، ص 196

نام کتاب : زندگی ائمه نویسنده : رفیعی، علی    جلد : 1  صفحه : 68
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست