responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : دانشنامه تهران بزرگ نویسنده : مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی    جلد : 1  صفحه : 1486

مجتمع تطبیقی و بین المللی


نویسنده (ها) : نفیسه بشری

آخرین بروز رسانی : دوشنبه 26 خرداد 1399

تاریخچه مقاله

مجتمع تطبیقی و بین‌المللی \ mojtamaº-e tatbīqī \ va(o) beyn-o(a)l-melalī، مجـتمـعـی فـرهنـگـی ـ آموزشی در دو بخش: پسرانه واقع در خیابان سعادت‌آباد، و دخترانه واقع در شهرک غرب.
مجتمع تطبیقی و بین‌المللی تهران در 1363 ش تأسیس شد. این مجتمع در ابتدای تأسیس مختلط بود و در خیابان فرشته قرار داشت؛ چندی بعد به شهرک غرب (خیابان گل‌افشان، خیابان زرافشان)، و سرانجام در 1372 ش، پس از ساخته شدن ساختمان‌ کنونی در خیابان سعادت‌آباد، مجتمع پسرانه به این مکان، و مجتمع دخترانه در 1376 ش به ساختمان جدید شهرک غرب انتقال یافت.
مجتمع تطبیقی ویژۀ دانش‌آموزانی است که مدتی در خارج از ایران زندگی کرده‌اند و ضروری است پیش از وارد شدن به مدارس عادی، برای آشنایی با دروس این مدارس، دوره‌ای تطبیقی بگذرانند. مطابق اساسنامۀ این نوع مدارس، مجتمعهای آموزشی تطبیقی برای تحصیل دانش‌آموزان ایرانی که مدتی در خارج از کشور زندگی کرده‌اند و آشنایی لازم با زبان فارسی و یا آمادگی انطباق با نظام آموزشی جاری را ندارند، تأسیس می‌شوند.
هدف از تأسیس مجتمع آموزشی تطبیقی ایجاد تسهیلات برای تحصیل فرزندان اتباع ایرانی مقیم خارج از کشور که به کشور باز می‌گردند، و ایجاد زمینۀ مساعد جهت آشناشدن دانش‌آموزان با فرهنگ ملی و اسلامی و انطباق وضعیت تحصیلی آنان با نظام آموزش و پرورش کشور به منظور ادامۀ تحصیل در دیگر مدارس است.
فرزندان اتباع ایرانی در صورتی می‌توانند در مجتمع تطبیقی ثبت‌نام کنند که دست‌کم مدت دو سال به طور پیوسته در خارج از کشور زندگی کرده، و به زبان فارسی تسلط کافی نداشته باشند. مدت تحصیل در مجتمع تطبیقی یک سال است، اما دانش‌آموزان در موارد استثنایی و با تشخیص شورای معلمان دورۀ مربوط در مجتمع، می‌توانند مدت یک سال دیگر به تحصیل در مجتمع تطبیقی ادامه دهند.
مجتمع بین‌المللی تهران مجتمعی چندفرهنگی و چند ملیتی است که برای آموزش و پرورش اتباع خارجی مقیم ایران در دوره‌های مختلف تحصیلی تأسیس شده است. هدف از تأسیس این مدارس، تعلیم و تربیت دانش‌آموزان اتباع خارجی و اجرای برنامه‌های آموزشی و پرورشی با استفاده از محتوا و روشهای هم‌طراز با برنامه‌های دیگر مدارس بین‌المللی جهان با رعایت موازین فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، و همچنین آشنا ساختن دانش‌آموزان با زبان فارسی و فرهنگ ایران است. برنامۀ درسی این مدارس بر اساس نظام آموزش معتبر، و تمامی دروس آن به زبان انگلیسی است.
مجتمع تطبیقی و بین‌المللی پسران با مساحت تقریبی 000‘20 مـ2 در 1372 ش ساخته شد و ساختمان دبستان این مجتمع در 1387 ش از مجموعۀ راهنمایی و دبیرستان جدا گردید. ساختمان دبستان مجتمع دارای 4 طبقه است که در دو طبقۀ اول آن دانش‌آموزان بخش بین‌المللی، در طبقۀ سوم دانش‌آموزان بخش تطبیقی، و در طبقۀ چهارم هر دو گروه حضور دارند. امکانات این مدرسه شامل سایت کامپیوتر مجهز، آزمایشگاه زبان و کتابخانه است.
در قسمت تطبیقی دبستان همچنین کودکستانی وجود دارد. مجتمع راهنمایی و دبیرستان تطبیقی و بین‌المللی پسران، دارای دو ساختمان جداگانه برای بخش بین‌المللی و تطبیقی است که شامل آزمایشگاههای زبان، فیزیک، شیمی و زیست، کارگاه حرفه و فن، سایت کامپیوتر، و کتابخانه است.
این مجتمع همچنین دارای حیاط بسیار بزرگی است که در آن زمین چمن فوتبال، زمین تنیس، زمین بسکتبال، زمین والیبال و زمین چندمنظوره وجود دارد.
مجتمع تطبیقی و بین‌المللی دختران دارای دو ساختمان جداگانه برای بخش تطبیقی و بین‌المللی است. مجتمع تطبیقی دارای سایت کامپیوتر، کتابخانه، آزمایشگاههای فیزیک، شیمی و زیست، سالن ورزش، نمازخانه، حیاط بازی، اتاق بهداشت، اینترنت بی‌سیم، و کلاس هوشمند است. در مقطع ابتداییِ مجتمع تطبیقی زبانهای فرانسه، انگلیسی و آلمانی نیز تدریس می‌شود و هر دانش‌آموز تنها مجاز به انتخاب یکی از این زبانها ست و آن را تا پایان دورۀ تحصیل خود در هر مقطع ادامه می‌دهد.
مجتمع بین‌المللی دارای مهدکودکی ویژۀ کودکان اتباع خارجی مقیم ایران است؛ برای ثبت‌نام در این مهدکودک غیرایرانی بودن یکی از والدین یا هر دو آنها ضروری است.
مجتمع بین‌المللی پسران و دختران تهران برای آموزش دانش‌آموزانی که دو سال پایان تحصیل خود را می‌گذرانند، از نظام IB استفاده می‌کند که برنامۀ یک دورۀ دوسالۀ تحصیلی است و برای دانش‌آموزانِ با انگیزه در سنین 16- 19 سال ارائه می‌شود؛ اتمام موفقیت‌آمیز این دوره به دانش‌آموزان امکان ورود به دانشگاههای معتبـر سراسر جهان را می‌دهد. در این دوره حدود 40 ساعت مطالعۀ آزاد و مقاله‌نویسی گنجانده شده است که به رشد مهارتهای فکری دانش‌آموزان کمک می‌کند. سیستم IB از طریق یونسکو حمایت، و از سوی بسیاری از دانشگاهها و کالجها در سراسر جهان به رسمیت شناخته می‌شود.

نفیسه بشری

نام کتاب : دانشنامه تهران بزرگ نویسنده : مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی    جلد : 1  صفحه : 1486
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست