responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : دانشنامه تهران بزرگ نویسنده : مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی    جلد : 1  صفحه : 766

حسو


نویسنده (ها) : گلاله هنری

آخرین بروز رسانی : پنج شنبه 21 آذر 1398

تاریخچه مقاله

حسو \ hasū\ ، از خوراکهای بومی روستای آهار. برای تهیۀ این غذا از آرد دانۀ گیاهی به نام «تالی» استفاده می‌شود. دانه‌های تالی شبیه عدس و کمی پُرتر از آن است. این دانه در مناطق دیگر شمیرانات با نامهای آمیل و گاب‌دونه خوانده می‌شود (نک‌ : ه‌ د، آهیلو).
برای پخت این غذا ابتدا پیاز را سرخ می‌کنند، سپس مقداری آرد تالی به آن اضافه کرده، بعد از اینکه کمی طلایی شد، رویش آب می‌ریزند و به هم می‌زنند تا زمانی که جوش بیاید. مدت کوتاهی بعد از جوشیدن، حسو آماده است. حسو را با نان ترید می‌کنند و می‌خورند.

گلاله هنری

نام کتاب : دانشنامه تهران بزرگ نویسنده : مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی    جلد : 1  صفحه : 766
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست