responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : دانشنامه تهران بزرگ نویسنده : مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی    جلد : 1  صفحه : 801

خبرنگاران جوان، باشگاه


نویسنده (ها) : حسن موسوی زاده

آخرین بروز رسانی : پنج شنبه 21 آذر 1398

تاریخچه مقاله

خبرنگاران جوان، باشگاه \ bāšgāh-e xabar-negārān-e javān\ ، مؤسسه‌ای که به منظور آموزش مهارتهای حرفه‌ای خبرنگاری و رشد و شکوفایی استعدادهای بالقوۀ جوانان علاقه‌مند به این حرفه و پوشش جامع خبری (ملی و فراملی)، در 1379 ش، توسط معاونت سیاسی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران تأسیس شد و امروزه (1389 ش) زیر نظر آن حوزه اداره می‌گردد.
بر اساس مقررات باشگاه خبرنگاران جوان، آن عده از داوطلبان عضویت در این باشگاه که پس از تکمیل و ارسال فرم تقاضای عضویت خود، و مطابق با ضوابط باشگاه پذیرفته می‌شوند، در کلاسهای آموزشی نام‌نویسی می‌کنند و در صورت طی مراحل آموزش و موفقیت در امتحان نخستین مرحلۀ آموزش، با عنوان خبرنویس به عضویت باشگاه در می‌آیند.
همچنین پس از گذراندن دورۀ فشرده و عملی خبرنویسی و کسب نمرۀ قبولی، برای پذیرفته شدگان کارت عضویت صادر، و دورۀ دوماهۀ کارورزی آنان آغاز خواهد شد. اعضا پس از اتمام دورۀ کارورزی متناسب با میزان فعالیت خود، می‌توانند شرایط لازم را برای ورود به دوره‌های پیشرفته‌تر آموزشی احراز کنند.
کسانی که دورۀ آموزشی خبرنویسی را با موفقیت به پایان برسانند و در امتحان مربوط به سرویس خبری مورد علاقۀ خود حد نصاب لازم را کسب نمایند، می‌توانند پس از یاد کردن سوگند ویژۀ خبرنگاری و انتخاب سرویس خبری دلخواه به‌عنوان خبرنگار آزاد با باشگاه همکاری کنند؛ اما این امر به معنی تعهد استخدامی باشگاه نسبت به اعضا نیست، ضمن اینکه حقوق مادی و معنوی اعضا برای اخبار ارسالی محفوظ خواهد بود. گفتنی است که تمامی آموزشها در باشگاه خبرنگاران جوان، به صورت رایگان ارائه می‌شود.
شرایط عضویت در این باشگاه عبارت‌اند از: علاقه‌مندی به حرفۀ خبرنگاری، داشتن حداقل سن 15 سال و حداکثر 30 سال، و همچنین دارا بودن حداقل مدرک تحصیلی دورۀ راهنمایی برای دانش‌آموزان و دیپلم برای دیگر داوطلبان. در سالهای اخیر تغییرات اندکی در این ضوابط اعمال شده است، به طوری که امروزه (1389 ش) شرط پذیرش افراد برای حرفۀ خبرنگاری در این باشگاه دارا بودن حداقل مدرک دیپلم است.
با گذشت زمان، حیطۀ فعالیتهای باشگاه گسترش یافته است و از محیط آموزشی کوچک به مجموعه‌ای با فعالیتهای گسترده در بخشهای تصویری، رادیویی، عکاسی و مکتوب بدل شده است. این باشگاه با بیشتر خبرگزاریها ازجمله شبکۀ خبر و واحد مرکزی خبر صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در ارتباط است.
ساختمان این باشگاه که در خیابان ولیعصر بالاتر از خیابان جام جم، جنب سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و در منطقۀ 3 شهرداری تهران واقع شده، مشتمل بر 5 طبقه است. بخشهای مختلف این باشگاه عبارت‌اند از: دفتر ریاست؛ دفتر سایت خبری؛ تحریریۀ سایت خبری؛ انفورماتیک و پشتیبانی فنی سایت آموزش؛ امور استانها؛ ادارۀ اخبار؛ گروه عکس؛ گروه رادیو؛ گروه ورزشی؛ گروه سیاسی؛ گروه اجتماعی؛ گـروه فرهنگی ـ هنـری؛ گروه علمی ـ پـزشکی؛ گـروه اقتصادی؛ کانون باشگاه؛ و روابط عمومی.
واحد آموزشی این باشگاه در ساختمان اداری مرکز صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در جام جم واقع شده است. این باشگاه در مراکز استانها نیز شعبه دارد (فطرتی؛ «وب‌سایت ... »، بش‌ ؛ «باشگاه ... »، بش‌ (.

مآخذ

باشگاه خبرنگاران جوان (مل‌ )؛ فطرتی، علی (مدیر داخلی و پشتیبانی باشگاه خبرنگاران جوان)، مصاحبه با مؤلف؛ وب سایت باشگاه خبرنگاران جوان (مل‌ )؛ نیز:

Mi 118, http:/ / mi 118.com/ Ads1225/ 928.html(acc.Aug. 1, 2010); Yjc, www.yjc.ir/ news/ AboutUs.aspx (acc.Aug. 1, 2010); ibid, www.yjc.ir/ news/ ContantUs.aspx (acc. Aug.1,2010).

حسن موسوی‌زاده

نام کتاب : دانشنامه تهران بزرگ نویسنده : مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی    جلد : 1  صفحه : 801
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست