- {aمسأله 140 - a}دادن قرآن به كافر حرام وگرفتن قرآن از او واجب است در صورتى كه موجب هتك يا نجاست آن بشود ولى اگر براى آگاهى بگيرد با حفظ شرائط دادن حرام نيست و گرفتن هم واجب نمىباشد.
- {aمسأله 141 - a}اگر ورق قرآن يا چيزى كه احترام آن لازم است، مثل كاغذى كه اسم خدا يا پيغمبر يا امام بر آن نوشته شده، در مستراح بيفتد بيرون آوردن و آب كشيدن آن اگرچه خرج داشته باشد واجب است، و اگر بيرون آوردن آن ممكن نباشد، بايد به آن مستراح نروند تا يقين كنند آن ورق پوسيده است، و نيز اگر تربت در مستراح بيفتد وبيرون آوردن آن ممكن نباشد، بايد تاوقتى كه يقين نكردهاند بكلّى از بين رفته به احتياط واجب به آن مستراح نروند.
- {aمسأله 142 - a}خوردن وآشاميدن چيز نجس حرام است و همچنين است بنابر احتياط واجب خورانيدن آن به ديگرى واما خورانيدن آن به اطفال جائز است اگرچه بنابر احتياط مستحب ترك آن است و اگر خود طفل غذاى نجس را بخورد يا با دست نجس غذا را نجس كند و بخورد، لازم نيست از او جلوگيرى كنند.
- {aمسأله 143 - a}فروختن وعاريه دادن چيز نجسى كه مىشود آن را آب كشيد، اگر نجس بودن آن را بطرف بگويند اشكال ندارد.
- {aمسأله 144 - a}اگر انسان ببيند كسى چيز نجسى را مىخورد اعلام به او واجب نيست و اگر ديد بالباس نجس نماز مىخواند، لازم نيست باو بگويد.
- {aمسأله 145 - a}اگر جايى از خانه يا فرش كسى نجس باشد وببيند بدن يا لباس يا چيز ديگر كسانى كه واردخانه او مىشوند با رطوبت به جاى نجس رسيده است بنابر احتياط واجب به آنان تذكّر دهد.
- {aمسأله 146 - a}اگر صاحب خانه در بين غذا خوردن بفهمد غذا نجس است بنابر احتياط بايد به مهمانها بگويد؛ ولى اگر يكى از مهمانها بفهمد، لازم نيست به ديگران خبر دهد، مگر مسبّب باشد.
- {aمسأله 147 - a}اگر چيزى را كه عاريه كرده نجس شود، چنانچه صاحبش آن چيز را