- {aمسأله 212 - a}اگر شراب سركه شود، ظرف آن هم پاك مىشود، ولى اگر پشت ظرف به آن شراب آلوده شود، احتياط واجب آن است كه بعد از سركه شدن شراب از آن اجتناب كنند.
- {aمسأله 213 - a}آب انگور اگر به آتش جوش بيايد پيش از آن كه دو قسمت از سه قسمت آن كم شود به جايى بريزد، بنابر احتياط مستحب بايد آنجا را آب بكشند، ولى ظرفى كه آب انگور در آن جوش مىآيد و چيزهائى كه مانند كفگير براى پختن آب انگور بكار مىرود، بعد از كم شدن دو قسمت آب انگور پاك مىشود بنابر نجاست او، ولى گذشت كه در جميع صور پاكاست.
- {aمسأله 214 - a}تخته يا سنگى كه روى آن ميّت را غسل مىدهند و پارچهاى كه با آن عورت ميّت را مىپوشانند و دست كسى كه او را غسل مىدهد، بعد از تمام شدن غسل، پاك مىشود.
- {aمسأله 215 - a}كسى كه چيزى را با دست خود آب مىكشد، بعد از پاك شدن آن چيز دست او هم پاك مىشود.
- {aمسأله 216 - a}اگر لباس و مانند آن را با آب قليل آب بكشند و به اندازه معمول فشار دهند تا آبى كه روى آن ريختهاند جدا شود، آبى كه در آن مىماند پاكست.
- {aمسأله 217 - a}ظرف نجس را كه با آب قليل آب مىكشند، بعد از جدا شدن آبى كه براى پاك شدن روى آن ريخته اند، آب كمى كه در آن مىماند پاك است.
9 - برطرف شدن عين نجاست
- {aمسأله 218 - a}اگر بدن حيوان به عين نجاست مثل خون، يا متنجّس مثل آب نجس آلوده شود، چنانچه آنها برطرف شوند، بدن آن حيوان پاك مىشود و همچنين است باطن بدن انسان مثل توى دهان و بينى، مثلاً اگر خونى از لاى دندان بيرون آيد و در آب دهان از بين برود، آب كشيدن توى دهان لازم نيست ولى اگر دندان عاريه در دهان نجس شود، بايد آن را آب بكشند در صورتى كه نجاست از خارج بوده باشد بنابر احتياط لازم و امّا اگر نجاست داخلى باشد طاهر است.