- {aمسأله 219 - a}اگر غذا لاى دندان مانده باشد و داخل دهان خون بيايد، و نداند خون به آن رسيده، آن غذا پاك است.
- {aمسأله 220 - a}مقدارى از لبها و پلك چشم كه موقع بستن، روى هم مىآيد و نيز جايى را كه انسان نمىداند از ظاهر بدن است يا باطن آن، اگر نجس شود برفتن عين نجاست پاك مىشود.
- {aمسأله 221 - a}اگر گرد و خاك نجس به لباس و فرش ومانند اينها بنشيند، چنانچه طورى آنها را تكان دهند كه گرد و خاك نجس از آنها بريزد، پاك مىشود.
10 - استبراء حيوان نجاستخوار
- {aمسأله 222 - a}بول و غائط حيوانى كه بخوردن نجاست انسان عادت كرده نجس است، و اگر بخواهند پاك شود، بايد آن را استبراء كنند يعنى تا مدتى كه بعد از آن مدت ديگر نجاستخوار به آن نگويند، نگذارند نجاست بخورد و غذاى پاك به آن بدهند، و بنابر اقوى بايد شتر نجاستخوار را چهل روز و گاو را بيست روز و گوسفند را ده روز و مرغابى را پنج روز و مرغ خانگى را سه روز، از خوردن نجاست جلوگيرى كنند و غذاى پاك به آنها بدهند، و اگر بعد از اين مدت باز هم نجاستخوار به آنها گفته شود بنابر احتياط واجب بايد تا مدتى كه بعد از آن مدت ديگر نجاستخوار به آنها نگويند آنها را از خوردن نجاست جلوگيرى نمايند.
11 - غائب شدن مسلمان
- {aمسأله 223 - a}اگر بدن يا لباس مسلمان يا چيز ديگرى كه مانند ظرف و فرش در اختيار اوست، نجس شود و آن مسلمان غائب گردد، بشرط آنكه احتمال پاك شدن آن را ولو بنحو اتفاق بدهد پاك است.
- {aمسأله 224 - a}اگر خود انسان يقين كند كه چيزى كه نجس بوده پاك شده است، يا دو عادل و حتى اگر يك نفر هم كه از حرف او اطمينان حاصل مىشود به پاك شدن آن