نام کتاب : BOK29763 نویسنده : 0 جلد : 1 صفحه : 522
مىكند، آيا واجب است در اين صورت نماز صبح را موقع فجر وظهر وعصر را موقع زوال ومغرب وعشاء را موقع غروب بجا آورد و يا در هر بيست وچهار ساعت نمازها را بخواند؟ دو صورت دارد ولى احتياط واجب است بلكه ظاهر آن است كه نمازها را بايد در موقع خود يعنى وقت فجر وزوال وغروب بجا آورد، و اگر سرعت حركت هواپيما خيلى زياد بوده باشد بحدى كه در هر سه ساعت يا كمتر از آن يكبار دور زمين مىگردد، در اين صورت مشكل است كه گفته شود واجب است نمازها را در موقع فجر وزوال وغروب بجا آورد بلكه احتياط واجب آن است كه در هر بيست وچهار ساعت نمازها را بجا آورد و از اينجا حكم حركت هواپيما از غرب بسوىشرق نيز معلوم مىگردد و در صورتى كه حركت او يك برابر و يا كمتر از يك برابر حركت زمين بوده در اين صورت واجب است نمازها را در موقع خود فجر و زوال و مغرب بجا آورد و اگر سرعت هواپيما خيلى بيشتر از حركت زمين بوده باشد بحدى كه در هر سه ساعت يا كمتر از آن يكبار دور زمين مىگردد و حكم آن نيز از گذشته معلوم گرديد كه بايد نمازها را در هر بيست وچهار ساعت بجا آورد.
- {aمسأله 2931 - a}كسى كه وظيفه او روزه گرفتن در مسافرت است مانند مكارى و كسانى كه سفر شغل آنان مىباشد اگر پس از طلوع صبح ونيّت روزه با هواپيما به محلّ ديگرى مسافرت بكند كه در آنجا صبح نشده باشد آيا خوردن و آشاميدن و بجا آوردن ساير مفطرات بر او جائز است يا نه؟
ظاهر آن است كه جائز باشد بلكه شبههاى در جائز بودن آن نيست چون او در محلّى وارد شده است كه آنجا شب است وشب روزه گرفتن جائز نيست.
- {aمسأله 2932 - a}اگر كسى در ماه رمضان بعد از ظهر مسافرت كرد و به شهر ديگرى رسيد كه در آنجا ظهر نشده است آيا واجب است كه امساك كند وروزه را به آخر برساند؟ ظاهر آن است كه واجب است امساك كند واطلاق دليلى كه دلالت كرده است وظيفه كسى كه بعد از ظهر در ماه رمضان از محل خود مسافرت مىكند امساك وخوددارى از انجام مفطرات تا شب مىباشد، شامل اين مورد نيز مىشود.
نام کتاب : BOK29763 نویسنده : 0 جلد : 1 صفحه : 522