نام کتاب : BOK36845 نویسنده : 0 جلد : 1 صفحه : 363
«فَتَكُونَ كَالْمُسْتَهْزِئِ بِاللَّهِ وَ آيَاتِهِ وَ رُسُلِهِ» كسى كه اصرار بر گناه دارد و دوباره به دنبال گناه مىرود، خدا و آيات خدا و پيغمبران را مسخره كرده است. الان ما به همين مصيبت گرفتار هستيم. گناهانى از ما سر مىزند مثل غيبت و تهمت و امثال آنها و استغفار مىكنيم و به در خانه خدا مىرويم مثلاً در شبهاى احيا توبه مىكنيم، گريه و زارى مىكنيم امّا دوباره بر مىگرديم. آقا جان، آيا اين عبارت ها ما را شامل نمىشود؟ ان شاء الله كه نمىشود.
«وَ أَنْ تَعْلَمَ أَنَ مَا أَصَابَكَ لَمْ يَكُنْ لِيُخْطِئَكَ» على جان، اين را بدان كه هر چه بنا است به شما اصابت كند و يا هر بلايى كه قرار است بر سرت بيايد، خطا نرفته است. اشتباه نكنى و خيال كنى كه خطا رفته، نه، هر چه به تو اصابت كرد بدان خطا نرفته است. از هر جنبه هم كه مىخواهد باشد، چه آن چيزهايى كه بنا است به عنوان نعمت الهى به ما برسد و يا خداى ناخواسته بلا بيايد فرق نمىكند. اين را بدان كه حسابى در كار بوده كه به ما اصابت كرده است حالا يا نتيجه و انتقام عملمان است يا نعمتى است كه خدا مىخواهد جزاى عملمان را بدهد و عملى انجام داده ايم كه خدا مىخواهد پاداش بدهد و يا حركتى كرده ايم كه خدا مىخواهد كيفر بدهد؛ همه اينها از طرف خدا است منتهى ممكن است عمل ما موجب آن كيفر شود كه منافاتى هم ندارد ولى فعل بدون اراده و مشيت الله تعلق نمىگيرد ولو ما كارى كنيم كه اراده الهى موجب آن شود و ما را به اين مطلب برساند.
«وَ أَنَّ مَا أَخْطَأَكَ لَمْ يَكُنْ لِيُصِيبَكَ» در ادامه حضرت(ص) مىفرمايد: آنچه از تو خطا رفته و به تو اصابت نكرده، مطمئن باش به تو اصابت نخواهد كرد. {a«لم يكن»a} يعنى هرگز به تو اصابت نخواهد كرد.
«وَ أَنْ لَا تَطْلُبَ سَخَطَ الْخَالِقِ بِرِضَى الْمَخْلُوقِ» اين جمله خيلى مهم است. همان جمله اى است كه امام سجّاد(ع) - قربانش شوم - در مجلس يزيد به كار برد. وقتى آن بدبخت بى شرف در بالاى منبر، آن خطبه آنچنانى را خواند و تشييع بر
نام کتاب : BOK36845 نویسنده : 0 جلد : 1 صفحه : 363