نام کتاب : BOK36845 نویسنده : 0 جلد : 1 صفحه : 380
صداى خيلى رسا و حركت هيبت دارى دارد. به هيچ شهرى نمىرسد مگر در آن پيروز مىشود. واى بر كسى كه با او درگير شود. او را هلاك مىكند و همه را از بين مىبرد تا زمانى كه پيروز شود.
ما با دوستانمان، نشستيم و فكر كرديم ببينيم كه اين چه فردى است؟ هر چه فكر كرديم ديديم قرائن و نشانه هايى كه داده شده است به جنابعالى مىخورد كه قيافههاى شما و قيافههاى لشكر شما همان است كه اميرالمؤمنين(ع) فرموده اند. هلاكو گفت: عجب، عجب، بلافاصله گفت: كاغذ و قلم بياوريد. كاغذ و قلم آوردند. بعد نامه اى نوشت كه بنده نجف و كربلا و حله را به اين سه شخصيت بزرگوار واگذار مىكنم. من به همه جا مىروم به جز اين سه شهر كه هيچگونه مداخله اى در آن نخواهم كرد؛ فلذا مرحوم علّامه مىنويسد كه حفظ اين سه شهر از بركت پدرم بود.
«وَ أَنْ تَكُونَ سَهْلًا لِلْقَرِيبِ وَ الْبَعِيدِ» يا على، طورى باش كه با ديگران از نظر دور و نزديكى يكسان باشى. همينطور كه با نزديكانت خيلى خوب برخورد مىكنى و اگر گاهى چيزى از تو بخواهند تا آنجايى كه بتوانى كمكشان مىكنى و ردّشان نمىكنى و حاجتشان را برآورده مىكنى، با غريبه هم همينطور باش. انسان بايد خيلى مايه داشته باشد كه اين برنامه ها را عمل كند چون عملاً ما اينطور نيستيم. در حقيقت{/(الْإِنْسانُ عَلى نَفْسِهِ بَصيرَةٌ)[1]/} هر كسى مىداند كه خودش چكاره است. اين عبارتى كه حضرت(ص) به آن اشاره دارد مىخواهد نقاط ضعف ما را تذكّر دهد.
«وَ أَنْ لَا تَكُونَ جَبَّاراً عَنِيداً» زورگو نباش، كينه اى نباش، عناد نداشته باش. بعضى ها در درونشان با ديگران دشمنى دارند و مىخواهند زورگويى كنند، حضرت(ص) مىفرمايد اين طورى نباشيد. انسان بايد خود را كنترل كند. حرف حقّ را نگاه كنيد. حضرت(ص) مىفرمايد كه اگر رفتارها به حقّ باشد، سخن و معامله به حقّ باشد چه بسا خداوند در آن پيروزى قرار مىدهد.