responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : تاریخ روابط خارجی معاصر ایران نویسنده : نظرپور، مهدی    جلد : 1  صفحه : 287

به همين منظور ريگان ضمن ارسال اين سلاحها به ايران هيأتى را نيز به رياست «رابرت مك فارلين» رئيس شوراى امنيت ملّى خود روانه تهران مى كند. همراه مك فارلين يك جلد انجيل نيز با پيامى به خط خود براى گشودن باب دوستى براى سران ايران ارسال مى كند. امّا در تهران از فرستاده رئيس جمهور آمريكا استقبال نمى شود و وى دست خالى به آمريكا باز مى‌گردد. با افشاى اين ماجرا و بويژه وقتى مشخص مى شود كه ميليونها دلار سود حاصل از فروش غيرقانونى سلاح به ايران در اختيار ضدانقلابيون شورشى نيكاراگوئه گذاشته شده، رسوايى بزرگى در آمريكا به وجود مى‌آيد كه به «ايران كنترا» مشهور مى‌شود. [1]

تحريك رژيم بعثى عراق به تجاوز نظامى عليه يران به موازات ترغيب و حمايت آمريكا از گروههاى مسلح، تشويق حركتهاى تجزيه طلبانه، حمله نظامى مستقيم به طبس، ماجراى مك فارلين ودهها نوع اقدام شيطنت آميز ديگر، اقداماتى بود كه با هدف اعاده سلطه پيشين استكبارى به ايران صورت پذيرفت. هدف اصلى آمريكا از به راه انداختن جنگ تحميلى توسط رژيم بعث عراق، سرنگونى نظام نوپاى جمهورى اسلامى و يا حداقل از نفوذ موج بزرگ انقلاب اسلامى در منطقه خليج فارس و خاورميانه جلوگيرى به عمل آورد.

در جريان هشت سال دفاع مقدس، كمكهاى اقتصادى، حمايتهاى تسليحاتى، نظامى و اطلاعاتى آمريكا و شيوخ منطقه كه به وسيله آمريكاييها در حمايت از صدام عليه ايران سازماندهى و هدايت مى‌شد، بطور همه جانبه به كار گرفته شد. پس از پايان جنگ تحميلى، مقامهاى كاخ سفيد بطور علنى از حمايتهاى خود از عراق در جنگ عليه جمهورى اسلامى ايران سخنها گفتند. هنگامى كه ليبرالها از صحنه تصميم گيرى و اجرايى كشور كنار گذاشته شدند و با سازماندهى ملت، توان نظامى ايران بالارفت، فتوحات درخشان يكى پس از ديگرى در عرصه‌هاى نبرد نصيب ايران شد و با صدور قطعنامه 598 و بااعلام متجاوز بودن عراق، بخشى ديگر از توطئه استكبارى پايان يافت، ولى نبرد ايران اسلامى و آمريكا در عرصه سياسى فرهنگى و اقتصادى همچنان ادامه دارد.


[1] - فرهنگ علوم سياسى، طلوعى، ص 263-262؛ خط توطئه در ششمين و هفتمين سال جنگ، دفتر سياسى نمايندگى ولى فقيه در سپاه، ص 110.

نام کتاب : تاریخ روابط خارجی معاصر ایران نویسنده : نظرپور، مهدی    جلد : 1  صفحه : 287
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست