responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : روزهای سرنوشت ساز در جنگهای صلیبی نویسنده : عسلی، بسام    جلد : 1  صفحه : 126

مغرب انتقال دهد. هر كس آمد كه هيچ و هر كس نپذيرفت بلافاصله او را به محاصره درآورد و با او بجنگد. او بايد كار را از حاكمان مرزها آغاز كند و تا پيش از چيره شدن بر اين سرزمين متعرض ابن عباد نگردد؛ و بر شهرهايى كه از پادشاهان اندلس مى‌گيرد، اميرى را از لشكريان ابن تاشفين به حكومت بگمارد.

سير بن ابى بكر ملوك الطوايف را يكى پس از ديگرى از ميان برداشت، تا آنكه نوبت به ابن عباد رسيد. او را يك ماه در اشبيليه به محاصره درآورد و با او جنگيد و بر او پيروز شد و شهر را به زور گرفت. آنگاه وى را از كاخش بيرون كشيده و با زن و فرزند به مغرب آوردند و در اغمات سكونت دادند. ابن‌عباد در آنجا ماند تا درگذشت.

1. وضعيت كلى پيش از نبرد الارك‌

چون سلطان يوسف بن تاشفين آهنگ بازگشت به سرزمين خويش كرد، يكى از فرماندهان مشهور خود به نام امير سير بن ابى بكر را همراه سپاهى براى جنگ با فرنگيان در آنجا باقى گذاشت. امير ياد شده پس از اندكى آسودن وارد قلمرو أذفونش- آلفونسو- گرديد و دست به غارت زد. تاراج كرد و اسير گرفت و دژهاى استوار و پناهگاههاى سخت و دشوار را گشود.

او به پيشروى در شهرها ادامه داد و اموال و ذخاير عظيمى به چنگ آورد و هر جايى را كه گشود ساخلو گماشت و هر چه را فراچنگ آورده بود نزد سلطان فرستاد و طى نامه‌اى نوشت:

به اطلاع مى‌رساند در حالى كه نيروهاى ما در سخت‌ترين شرايط در مرزها براى مبارزه با دشمن و پيروزى بر او مستقرند، پادشاهان اندلس در سرزمينهاى خود و در ميان اهل و عيال در كمال آسايش به سر مى‌برند.

سلطان يوسف موافقت كرد كه پادشاهان اندلس از شهرهايشان بيرون رانده و به مغرب فرستاده شوند. امير كار خويش را با از بين بردن بنى هود در مرز عليا آغاز كرد و قلمروشان را گرفت. آنگاه با بنى طاهر در شرق اندلس جنگيد و آنان شهرها را تسليم وى كردند و به مغرب پيوستند. آنگاه به جنگ بنى صمارح در مِرْيه رفت و بر آنجا چيره شد. سپس آهنگ بطليوس كرد كه متوكل، عمر بن محمد بن افطس، حاكم آنجا بود. او را به محاصره درآورد و منصب و

نام کتاب : روزهای سرنوشت ساز در جنگهای صلیبی نویسنده : عسلی، بسام    جلد : 1  صفحه : 126
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست