responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : امام علی در نهج البلاغه نویسنده : عظیم پور، عظیم    جلد : 1  صفحه : 47

گاهى براى بيان آينده نگرى‌هااز واژگانى چون؛ «التنبّئات» و «المغيبات» استفاده شده است كه اين‌گونه‌واژگان براى پيش‌گويى‌ها و اخبار از آينده از سوى امام معصوم (ع) مناسب‌تر است. اخبار غيبى خود بر دو نوع است: نوع اوّل علم آن مخصوص خداوند است و هيچ كس نه فرشتگان و نه انبياء، از آن اطلاع ندارند مانند زمان وقوع قيامت؛

امّا نوع دوم: برخى از اخبار غيبى است كه خداوند هركدام از رسولانش را كه خود مصلحت بداند، از آن مطلّع مى‌سازد.

(عَالِمْ الْغَيْبِ فَلَا يُظْهِرُ عَلَى غَيْبِهِ أَحَداً الّا مَنِ ارْتضَىَ مِنْ رَسُولٍ ...) [1]

حال اگر از مغيّبات و اخبار غيبى و آينده‌نگرى‌هاى پيامبر عظيم‌الشأن (ص) و امامان معصوم (ع)، سخن به ميان مى‌آيد، نوع اوّل را شامل نمى‌شود.

اگر به زندگى پر افتخار پيامبر اكرم (ص) و امامان معصوم (ع) دقت نظر داشته باشيم، درمى‌يابيم كه در زندگى تمام اين بزرگواران به ويژه رسول گرامى اسلام (ص) و حضرت على (ع) آينده‌نگرى و گزارش از غيب به شكل قابل توجهى وجود داشته است كه برخى از آنها در عصر خودشان به وقوع مى‌پيوست و برخى ديگر تاكنون و در عصر حاضر تحقق يافته است و برخى نيز در آينده محقق خواهد شد.

نمونه‌هايى از پيش‌گويى‌هاى پيامبر اكرم (ص)

- «پس از من مسلمانان بر كسرى‌ و قيصر پيروز خواهند شد و بر گنجهاى آنها دست خواهند يافت.

- همچنين خطاب به ام‌الفضل كه عبداللَّه بن عباس را به دنيا آورد فرمود: «اذهبى بأبى الخلفاء» (پدر خلفا- ابن‌عباس- را ببر).

- و نيز خطاب به امام على (ع) فرمود: «ستقاتل الناكثين و القاسطين و المارقين ... و انه لايموت حتى تخضب لحيته من هامّته». (با پيمان‌شكنان و ظالمان و خوارج، خواهى جنگيد و او نمى‌ميرد مگر اينكه محاسنش به خون فرق سرش خضاب شود)». [2]


[1] . سوره جن (72)/26 و 27.

[2] . رك: فضائل الامام على (ع)، محمد جواد مغنيه، ترجمه ايرانى على‌اكبر، چاپ اوّل، سازمان تبليغات اسلامى، ص 130 به بعد. [با اندكى تصرف]؛ و نيز ر. ك: ابن ابى الحديد، شرح نهج البلاغه، ج 18، ص 24؛ مجلسى، بحار الانوار، ج 40، ص 93.

نام کتاب : امام علی در نهج البلاغه نویسنده : عظیم پور، عظیم    جلد : 1  صفحه : 47
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست