responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : تاريخ اسلام در عصر امامت على نویسنده : پژوهشکده سپاه پاسداران    جلد : 1  صفحه : 36

وفات حضرت فاطمه عليها السلام‌

يكى از حوادثى كه در اولين سال رحلت پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله اتفاق افتاد وفات يگانه دختر آن حضرت، فاطمه عليه السلام بود. رحلت پدر و دگرگونيهايى كه پس از رحلت رسول خدا صلى الله عليه و آله به فاصله‌اى اندك پديد آمد روح و جسم فاطمه عليه السلام را آزرده ساخت.

حضرت زهرا عليها السلام بر اثر شدت فشارهاى روحى و جسمى- كه بنا به فرموده خود او:

اينهمه مصائب اگر بر روزها وارد مى‌شد شب تاريك مى‌گرديد. [1] در بستر افتاد، و در مدت بيمارى اش، از آنهمه مردان جان بركف، و از آنانكه هر چه داشتند از بركت وجود پدر گرامى او بود، تنها چند تن به عيادتش رفتند.

شيخ صدوق نقل مى‌كند: گروهى از زنان مهاجر و انصار به عيادت حضرت زهرا عليه السلام رفتند. وى از موقعيت استفاده كرد و خطبه بليغى ايراد فرمود كه به فرازهايى از آن اشاره مى‌كنيم.

« واى بر آنان، مردان شما چگونه خلافت را از پايگاه رسالت، و خاستگاه نبوّت، و فرودگاه پيك امين وحى، كندند و از دست متخصّصان دنيا و دين بيرون آوردند. به يقين كار آنان زيانى آشكار است. اينان از ابوالحسن عليه السلام چه ناراحتى داشتند؟ آرى نگران شمشير آخته و نيرومندى و كوبندگى دلاوريهاى على عليه السلام در راه خدا بودند .

به خدا سوگند اگر خلافت را از على عليه السلام نگرفته بودند، زمام امورشان را در دست مى‌گرفت و با كمال راحتى به سوى سعادت و خوشبختى هدايتشان مى‌كرد. تشنگان عدالت از چشمه معدلت او سيراب، و زبونان، در پناه صولتش دلير مى‌گشتند » [2]

دختر رسول گرامى صلى الله عليه و آله مدّتى در بستر بيمارى بسر برد [3] در طئل اين مدت كسسى او را


[1] -صُبَّتْ‌ عَلَىَّ‌ مَصائِبُ‌ لَوْ انَّها صُبتْ‌ عَلَى الايّامِ‌ صِرْنَ‌ لَياليا
به جانم ريخته چندان غم و درد و مصيبتها كه گر در روزها ريزد گردد تيره چون شبها

[2] - احتجاج طبرسى،ج1، ص149، شرح ابن ابى الحديد، ج16، ص223،بلاغات النساء، ص19 و دلائل الامامه طبرى، ص39

(3-در اينكه مدّت بيمارى حضرت زهرا عليه السلام چند روز بوده، اختلاف است. ابن شهر آشوب در مناقب مى‌گويد: بيمارى‌زهرا(ع جهل روز ادامه داشت و از همان بيمارى فوت كرد. در روايتى از امام باقر عليه السلام آمده آن حضرت پانزده روز مريض بود سپس فوت كرد. (اعيان الشيعه، ج1، ص319.

نام کتاب : تاريخ اسلام در عصر امامت على نویسنده : پژوهشکده سپاه پاسداران    جلد : 1  صفحه : 36
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست