responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : تاریخ تحلیلی پیشوایان نویسنده : رفیعی، علی    جلد : 1  صفحه : 34

در سقيفه گذشت و سكوت مرگبارشان در برابر مدعيان خلافت را در پيدايش و شكل‌گيرى اين خط انحرافى سهيم مى‌دانست. از اين رو بخشى از تلاشها و افشاگريهاى آن گرامى به اين محور خيانت اختصاص داشت.

از سوى ديگر زهراى اطهر عليها السلام در روشنگرى‌هاى خود پرده از اسرار پنهان جريان سقيفه برداشت و دست توطئه‌گران را رو كرد. وى نه تنها هرگونه انگيزه خيرخواهى، حق‌طلبى و دلسوزى نسبت به امّت را از سوى گردانندگان سقيفه منتفى دانست، بلكه تصريح كرد ماهيّت حركت، شيطانى بود و آنچه رخ نمود نفاقى بود كه به خاطر فراهم نبودن شرايط تاكنون نتوانسته بود چهره عيان كند ولى به محض رحلت پيامبر صلى الله عليه و آله ماهيّت خود را آشكار ساخت و جهتگيرى‌اش نه براى جلوگيرى از فتنه كه براى وقوع در آن و برافروختن شعله‌هاى امّت‌سوز فتنه بود. براين اساس مى‌بينيم بخش عمده‌اى از تلاشهاى دختر پيامبر صلى الله عليه و آله صرف شناسايى و رو كردن اين جريان به عنوان محور و ركن اساسى توطئه مى‌گردد.

علاوه بر اينها فاطمه عليها السلام امير مؤمنان عليه السلام را خليفه بحق رسول خدا صلى الله عليه و آله و امام زمان خود دانسته، حمايت از او و شناساندن چهره وى به امت و استيفاى حقوقش را بر خود لازم مى‌بيند وَ لَوْ بَلَغَ ما بَلَغَ چرا كه اينجا جاى تقيّه و ملاحظه كارى نيست. اگر زهرا عليها السلام به وظيفه خود قيام نكند خط رسالت و امامت براى هميشه از بين خواهد رفت. مسأله تضييع حقوق يك فرد نيست كه چندان اهميتى نداشته باشد بلكه حيات و ممات اسلام محمدى صلى الله عليه و آله مطرح است و صحبت از اصل آيين است نه فرعى از فروع آن، كه (وَ انْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ) [1]

و اين موضوعى است كه هيچ پيامبر و امامى براى آن كم نگذاشت و كوتاه نيامد. زهرا عليها السلام نيز از همين نسل است؛ از اين رو با همه وجود و بدون هيچ ملاحظه‌اى به دفاع از آن پرداخت.

و در حقيقت كارى كه صديقه طاهره در روزهاى پايانى حيات خود در سه محور ياد شده كرد كارى منحصر به فرد بود و اين‌گونه اقدامات مسؤولانه، متعرضانه، ايثارگرانه و


[1] مائده، آِیه 67.

نام کتاب : تاریخ تحلیلی پیشوایان نویسنده : رفیعی، علی    جلد : 1  صفحه : 34
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست