نام کتاب : کتاب احکام و حقوق کودکان در اسلام نویسنده : --- جلد : 1 صفحه : 583
طريق آشنا ساختن دانش آموزان با علوم و فنون و صنايع و حِرَف مورد نياز جامعه بر اساس اولويتهاي موجود در کشور.
4ـ شناخت، شکوفا کردن و پرورش استعدادهاي دانش آموزان و تقويت روح بررسي، تتبع، ابتکار و خلاقيت در تمام زمينههاي فنّي، فرهنگي و علوم اسلامي با تأکيد بر نفي روحيه مدرک گرايي .[1]
همچنين براي تأکيد بر هدف آموزشهاي عمومي که در جهت شکوفايي خلاقيتها ميباشد، مقرّر شده است: «برخورداري از آموزشهاي عمومي براي کليه دانش آموزان کشور بايد به گونهاي باشد که بر حسب استعداد و جنس بتوانند از تعليمات مناسب جهت شکوفايي خلاقيتها بهرهمند شوند» .
همچنين در قوانين برنامه توسعه اقتصادي اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران, گسترش کمّي و ارتقاي کيفي فرهنگ عمومي تعليم و تربيت و علوم و فنون در جامعه با توجّه خاصي به نسل جوان, ايجاد امکانات آموزشي لازم براي تمامي کودکان لازم التعليم, اولويت دادن به ريشه کني بيسوادي و ... از اهم اهداف دولت ميباشد.
9. آموزش کودک در اعلاميه جهاني و پيماننامه حقوق کودک
هر چند از گذشتههاي دور در قوانين موضوعه بشري، آموزش و تعليم کودکان مورد توجّه بوده و مسئولين نسبت به آن اهتمام داشتند، ولي در قرنهاي اخير بهويژه در قرن حاضر نسبت به اين مسأله حساسيت بيشتري نشان داده شده و طرفداران حقوق کودک به طور جدّي از حق آموزش و تحصيل رايگان کودکان حمايت کردند. اين حمايت با تصويب اصولي از اعلاميه جهاني حقوق کودک مصوّب (1959ميلادي) و موادي از کنوانسيون حقوق کودک مصوّب (1989) به اوج خود رسيده که در ادامه به آن اشاره ميشود:
اصل هفتم اعلاميه جهاني حقوق کودک چنين مقرّر ميدارد: «کودک بايد از آموزش رايگان و اجباري، حداقل در مدارج ابتدايي بهرهمند شود، کودک بايد از آموزشي بهره مند شود که در جهت پيشبرد و ازدياد فرهنگ عمومي او باشد و چنان سازنده باشد که در شرايط
[1] . قانون اهداف و وظايف آموزش و پرورش مصوب 25/11/66.
[ 2 ] . همان ماده (5).
نام کتاب : کتاب احکام و حقوق کودکان در اسلام نویسنده : --- جلد : 1 صفحه : 583