responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : درس هایی از قرآن نویسنده : محسن قرائتی    جلد : 1  صفحه : 1544

موضوع: دعاي مكارم الاخلاق – 36، رضايت الهي و استفاده از امكانات

تاريخ پخش: 79/08/05

بسم الله الرحمن الرحيم

الهي انطقني بالهدي و الهمني التقوي

بحث در آستانه تولد امام حسين(ع) و حضرت ابالفضل(ع) پخش مي‌‌شود كه اين اعياد شريف را تبريك مي‌‌گوئيم، و زماني بحث پخش مي‌‌شود كه همكاران عزيز ما در نهضت سواد آموزي براي بيستمين سال است كه باز درب خانه‌‌ها رامي زنند و در روستا ثبت نام مي‌‌كنند من به مناسبت اين كه هم وظيفه شرعي و و قانوني و هم وظيفه وجداني و ملي داريم و البته نهضت سوادآموزي مربوط به شخص نيست ولي در كشورهاي ديگر مسئول سوادآموزي شخصيت‌‌هاي رده اول مملكت هستند بعضي رهبر وبعضي رئيس جمهورشان مسئول سوادآموزي هستند و با آن به عنوان يك مشكل ملي برخورد مي‌‌كنند، اينجا هم حضرت امام خميني (ره) پيامي داده و پرچم اين كار را شهيد عزيز باهنر به دست گرفته و خدمات زيادي كرد.

1- كسي كه كار سخت انجام مي‌‌دهد اسمش را ببريد

ما روستاهايي داريم كه هيچ نهادي در جمهوري اسلامي به آن جا نرفته به جز نهضت، در روستا سازمان تبليغات نهضت است و انقلاب را آن‌‌ها به آنجا مي‌‌برند، احكام و اخلاق اسلام را بسياري از جاها نهضتي‌‌ها به دوش مي‌‌كشند، وسخت ترين كارها را كرده اند و بايد گفت، چون قرآن مي‌‌فرمايد: كسي كه كار سخت انجام مي‌‌دهد اسمش را ببريد (اذْكُرْ فِي الْكِتابِ إِبْراهيم) (مريم /41) (وَ اذْكُرْ فِي الْكِتابِ مَرْيَم) (مريم /16) يعني نگذار زحمات ابراهيم و مريم فراموش شود، اگر كسي سختي كشيد روضه‌‌اش را بخوان (وَ كَأَيِّنْ مِنْ نَبِيٍّ قاتَلَ مَعَهُ رِبِّيُّونَ كَثير) (آل‌‌عمران /146) كساني كه همراه انبياء سختي كشيدند نگذاريد فراموش شوند.
شايد بعد از رزمندگان عزيز و جهاد سازندگي از بهترين نهادهايي كه خوب كار كرده و درخشيدو صدها افراد را به دانشگاه و دبيرستان فرستاد و چهار مدال افتخار از سازمان ملل دريافت كرد و به حداقل حقوق اكتفا و به دورترين روستا سفر و سخت ترين كار را انجام داد نهضت(سواد آموزي) بود.
حال بار ديگر ثبت نام مي‌‌كند و من چند تقاضا دارم. مقام معظم رهبري آيت الله خامنه‌‌اي نوشتندبه رياست محترم جمهور كه جمهوري اسلامي همچنان به خدمات نهضت(سوادآموزي)نياز دارد. و اگر بناست كه تجديد نظري شود دولت و مجلس تحقيق عميق انجام دهد.
و فعلا الحمدلله اين پيام را از ايشان داريم و فعلا نه دولت تحقيق عميق كرده و نه مجلس، و گر چه بعضي مصاحبه‌‌هايي در روزنامه‌‌ها ميكنند، نظراتشان را مي‌‌گويند و ممكن هم هست كه از جايي فشار مي‌‌آيد به آن‌‌ها كه اين نظرات رابگوئيد، اما اين‌‌ها نه نظر مقام معظم رهبري و نه رياست محترم جمهوري و نه مجلس و نه هيئت دولت محترم است، شخصي است نظري دارد فشار مي‌‌آورد به ديگري مي‌‌گويد توهم بگو وممكن هم هست كه فشار نبوده و نظرخودش باشد، به هر حال ما حرفي نداريم كه هر چه قوه مقننه تصميم گرفت ما اجرا خواهيم كرد.
ولي ما مفتخريم كه در جمهوري اسلامي امتياز داريم كه هيچ سازمان و نهادي ندارد و اگر زماني بحث و ميز گردي باشد با آن‌‌ها كه به نهضت به ديد حقارت نگاه مي‌‌كنند من با منطق صحبت مي‌‌كنم و چون الان بحث درس‌‌هايي از قرآن است جاي اين مطلب نيست. چون من تحقيق كرده و يادداشت دارم. اگر باشد من بيست دليل را گفته كه مردم ايران هم در جريان باشند، چون نهضت هم در دنيا درخشيده و هم در جمهوري اسلامي خدماتي كرد، البته ظلم‌‌هايي هم يا آگاهانه و ياناآگاهانه به نهضت شد، اميدوارم شما كار به ظلم نداشته و كار خود را بكنيد.
گاليله را زجر داده و تهديد كردند كه توبه كن از ترس جان توبه كرد ولي لگدي به زمين زد كه زمين تو حركت خود راداشته باش و كار به توبه من نداشته باش.

2- ما بدهكار به بي‌‌سوادها هستيم

شما عزيزان درب خانه‌‌ها با زده و نوسوادان را جمع كنيد ما بدهكار به بي سوادها هستيم بارها گفته‌‌ام من از سركه عمامه دارم تا پا كه كفش دارم به بي سوادان (روستائيان) بدهكار هستم چون عمامه از پنبه و از كشاورز و كفش ازپوست و دامداري روستايي است و كشاورز كه بعضي از آن‌‌ها سواد ندارنداز تحصيل كرده و استاد دانشگاه همه به (روستائيان) بي سواد بدهكار هستند چون آن‌‌ها نان دادند و خورده و با سواد شده و پز مي‌‌دهيم(و نامردي است كه ازنان بي سواد خورده و از زجر و زحمت او استفاده كرده، بعد با يك قيافه و ژست نشسته و حرف‌‌هاي نپخته بزند).
به هر حال چكار به اين حرف‌‌ها داريم خداوند مي‌‌فرمايد: (فَإِنَّ اللَّهَ شاكِر) (بقره /158) خداوند از شما تشكر مي‌‌كند. زماني كه كارهاي ما زير نظر و خداوند شاكر است هر كس هر چه مي‌‌خواهد بگويد، من پاسخ حرف‌‌هاي بعضي رامي گويم، قصه‌‌اي را گفته و رد شوم.
شخصي در مصر سوار بر شتر بود و آن رااجاره كرده بود كه به عباسيه چند كيلومتري برود سوار بر شتر وصاحب شتر افسار آن را گرفته و به طرف عباسيه مي‌‌رفت و در ميان راه به او كه سوار بر شتر بود دشنام مي‌‌داد يكي به اوگفت: مي‌‌داني صاحب شتر چه مي‌‌گويد: گفت بله، چرا جوابش را نمي‌‌دهي، پرسيد جاده چه جاده‌‌اي است، گفت: عباسيه، در جواب او گفت: اگر جاده درست است و مرا به عباسيه مي‌‌رساند هر چه مي‌‌خواهد بگويد.
صدها هزار نفر را با ارزان ترين قيمت با سواد كرده و چهار مدال افتخار گرفته‌‌ايم و بي مسئله ترين نهاد هستيم و آمارتخلفات در نهضت سواد آموزي از همه نهادها كمتر است “الحمدلله “حجاب كامل، نمازآموزي و ضد انقلاب يك درهزار نداريم و فتنه و فساد و گروهك و خط بازي‌‌هاي سياسي نيست، “الحمدلله “ما روسفيد هستيم حال هر كس هر چه مي‌‌خواهد بگويد.
تقاضاي ما از آموزش و پرورش‌‌ها اين است كه درب مدارس را به روي ما باز كنند و ما را از مسئولين آموزش و پرورش استان تهران تشكر كرده و جناب آقاي دكتر حبيبي هم تشكر كرد، كه دربها را به روي نهضت باز كرده كه ما ديگر كرايه مكان ندهيم با اين كه آموزش و پرورش تهران خود مشكل كمبود فضاي آموزشي دارد. ولي متاسفانه در بعضي از استان‌‌ها بسياري از بودجه نهضت خرج اجاره مكان براي كلاس مي‌‌شود.
و معلمان عزيز كه بسياري از شماها مقلد امام خميني (ره) هستيد ايشان دستور فرموده كه آموزش و پرورش با تمام امكانات كمك كند. ما تمام امكانات نمي‌‌خواهيم فقط پدر و مادران بي سواد فرزندان همان مدارس را دعوت كرده و مدير مدرسه دعوتش مؤثرتر از آموزشيار است.
حال مسئله آينده نهضت و آموزشياران پنج سال فني اداري است كه من نمي‌‌خواهم به آن‌‌ها بپردازم ولي اين مقدار بي ربط نيست كه ثبت نام است، و از بي سوادها تقاضا دارم تصميم گرفته باسواد شويم در همين جلسه افرادي هستند كه از راه نهضت موفق شده ليسانس گرفته و استخدام شده‌‌اند و يا دبيرستان مي‌‌روند، و ادامه تحصيل داده‌‌اند شماهادعوت را قبول كنيد و با سوادها در خانه‌‌ها كمك كنند و آموزش و پرورش نگذارد بودجه نهضت خرج كرايه شود، كلاس‌‌ها را در اختيار بگذاريد، و مديران مدرسه از بي سوادها دعوت كنند، و مسئولين هم از مقام معظم رهبر ورياست محترم جمهوري جلو نيفتند.
وقتي مي‌‌گويند در دولت و مجلس از تشكيلات نهضت بررسي عميق شود، خواهش مي‌‌كنم كسي مصاحبه نكند و اگرنتوانسته و در فشار قرار مي‌‌گيريد اين مسئله ديگري است.
مسئله‌‌اي كه يكسال است دنبال كرده و يكي دو هفته مي‌‌خواهيم آن را تمام كنيم يك سال است سر سفره امام سجاد(ع) نشسته‌‌ايم به نام دعاي مكارم الاخلاق كه از خداوند مي‌‌خواهدمن اينچنين بنده‌‌اي باشم، انسان كامل، كسي كه اخلاقش كريمه است، اين دو هفته مي‌‌خواهيم جمع كنيم.خواهرها مواظب خود باشند خواهري موهايش پيداست لااله الاالله صلوات. . .

3- همسر خوب مي‌‌تواند انسان را كمك كند

رسيديم به اين جمله «وَ سَهِّلْ إِلَى بُلُوغِ رِضَاكَ سُبُلِي»(صحيفه سجاديه،ص98)
خدايا براي اين كه به تو برسم راه‌‌ها را آسان فرما. راه، دوست خوب دارد او را كمك مي‌‌كند و همسر خوب،
بخشي از توفيقات علي بن ابيطالب(ع) به خاطر حضرت زهرا (س) و توفيقات پيامبر(ص) به خاطر حضرت خديجه بود. همسر خوب مي‌‌تواند كمك كند مزاحم باشد يا موافق، در مزاحمت مانع بوجود مي‌‌آورد و شوهر هم نسبت به همسرش، يا مسائلي بوجود مي‌‌آورد براي موفقيت او.
همسايه مسجد بودن، مشورت با افراد دلسوز، و تشكيل حكومت اسلامي كه نماز جمعه و انتشار كتاب‌‌هاي بيشتر، وجذب دانشجو مقايسه بين زمان طاغوت و الان، تفاوت آن در سايه جمهوري اسلامي كه به بركت امام خميني (ره) بوجود آمد و توسعه پيدا كرد و برگزاري انتخابات، من هم در كاشان شراي چند جوان و نوجوان صحبت مي‌‌كردم والان حرف من به چند ميليون مي‌‌رسد به بركت جمهوري اسلامي است، و صندوق قرض الحسنه و رسيدن آب لوله كشي به روستا و گاز و مدرسه و نهضت سوادآموزي و سازمان و دفتر تبليغات و طلبه‌‌هاي مهاجر و نهادهايي مثل سپاه و بسيج و جهادسازندگي، پس خدايا راه كار خير را براي من باز بفرما، بعد مي‌‌فرمايد:(وَ حَسِّنْ فِي جَمِيعِ أَحْوَالِي عَمَلِي) خدايا در همه احوال كارهايم را نيكو قرار بده.
بعضي‌‌ها خوب بودنشان هميشگي نيست اگر كارش خوب شد و به نتيجه رسيد با خدا خوب است، انشاءالله حالي باشدآرزويم اين است كه ماه رمضان امسال سوره يوسف راكه پيام ازآن گرفته‌‌ام بگويم. يكي از مطالب آن سوره اين است كه براي يوسف(ع) مشكلات زيادي پيش آمد ولي يك لحظه از خداوند غافل نشد، در چاه و در زندان و دربردگي و رئيس حكومت شدن، و گرفتار شدن با برادرهاي حسود، انسان‌‌هايي هم هستند كه با شركت كردن در يك مجلس و يا برخورد با يك نفر سليقه‌‌اش عوض مي‌‌شود.

4- رضايت به خشنودي خدا در همه حال

مثال انسان‌‌هايي هستند كه با يك قاشق ماست سردشان شده و با يك خرما گرم. با ديدن يك فيلم و خواندن يك مقاله صد و هشتاد درجه عوض مي‌‌شود بلكه در خوشي و ناخوشي بايد بند به خدابود.
امام حسين(ع) روزي روي دوش پيامبر فرمود: الهي به خشنودي تو خشنودم و يك روز هم زيرسم اسب فرمود: الهي به هر دو راضي و خشنود. مثل: پيامبر(ص) روزي سوار بر الاغ بي پالان و روزي هم سوار بر براق براي رفتن به معراج ولي براي او فرقي نمي‌‌كند.
گاهي روحيه ضعيف محاسبه ميكند مزاياي اندك بين اين محل كار و يا آن سازمان را كه اينجا چه چيز مي‌‌دهند و آنجاچي، زن و مرد اظهار پشيماني مي‌‌كنند از ازدواج با يكديگر بر اثر اختلافات جزئي كه من گفتم آبي و تو گفتي قرمز، نه البته قرمز كه توي فوتبال مي‌‌گويند. براي مسائل جزئي قهر كرده و استعفا مي‌‌دهد يكي گفت با فلاني قطع رابطه مي‌‌كنم چون سر وعده نيامده گفتم شما دوست چند ساله خود را براي يك تخلف طلاق مي‌‌دهي؟
خداوند رحمت كند مرحوم شهيد بهشتي را كه مي‌‌فرمود: هيچ زمان شما در زمين به دنبال فرشته نگرديد. در زمين همين مردمند كه هستند. حديث داريم اگر زياد به دنبال دوست خوب باشي بدون دوست مي‌‌ماني.
خدايا «صَابِرَةً عَلَى نُزُولِ بَلَائِك» (وسائل‌الشيعه،ج14،ص395) اگر سختي آمد صبر كرده و با نعمت شكر تو را به جا مي‌‌آورم و از تو جدا نشوم ازخانم‌‌ها زينب كبري(س) چقدر سختي تحمل كرد كه وقتي حكومت يزيدي از او سؤال ميكند در باره مشكلات به جاي گلايه و شكايت فرمود: «مَا رَأَيْتُ إِلَّا جَمِيلًا» (بحارالأنوار،ج45،ص115) چيزي جز زيبايي نديدم.
براي انساني كه رشد كرده خرما و ليمو ترش هر دو مطلوب است. ولي بچه چون به آن رشد نرسيده فلفل و ليمو ترش را كنار گذاشته و خرما را طلب مي‌‌كند. پس انسان‌‌هايي كه رشد كرده‌‌اند حوادث تلخ را هم زيبا مي‌‌بينند. پس انسان رشد كرده مثل امام سجاد(ع) ميخواهد كه در تمام حالات با خدا باشد چه گوني و چه قالي.
گويند شاهي غلاماني داشت كه همه با او اظهار دوستي مي‌‌كردند، روزي خواست آن‌‌ها را امتحان كند به مسافرتي رفت بالاي كوه مقداري سكه به داخل دره پرتاب كرد همه به دنبال سكه‌‌ها رفتند يكي از آن غلامان نرفت علت را پرسيد گفت: من غلام شما هستم نه غلام سكه. افرادي با يك مهماني و عروسي نمازش را نمي‌‌خواند.

5- توبيخ‌‌هاي تند قرآن نسبت به بعضي افراد

«وَ نَبِّهْنِي لِذِكْرِكَ فِي أَوْقَاتِ الْغَفْلَةِ» خدايا مرا به ذكر و ياد خود متنبه كن در اوقاتي كه غافل هستم در قرآن توبيخ‌‌هاي تندي نسبت به بعضي افراد داريم:
در يك جا (كَمَثَلِ الْحِمار) (جمعه /5) مثل الاغ است با سوادي كه به علمش عمل نكند.
در يك جا (كَمَثَلِ الْكَلْب) (اعراف /176) مثل سگ است
در يك جا (كَالْأَنْعامِ) (اعراف /179) چهارپاست
در يك جا (كَالْحِجارَة) (بقره /74) سنگ، سنگ دل است.
و يك مورد بدتر (كَالْأَنْعامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ) (اعراف /179) مثل چهارپا بلكه از آن هم بدتر، چهار پا گوشت و پشم و شير و بركات زيادي دارد. بعد از آن مي‌‌فرمايد: (أُولئِكَ هُمُ الْغافِلُونَ) (اعراف /179) آن‌‌ها كه غافلند از چهارپا بدتر هستند.
غفلت از چه چيز؟ از خدا: كار ندارد خدا راضي است يا نه مي‌‌گويد درآمد چقدر و سود چي از مكتب، از فقرا، ازمعاد، از دشمن، از امكانات.
كتابخانه هست كه مطالعه نمي‌‌كند در خانه هم حمام است غسل جمعه نمي‌‌كند، مسجد نزديك است نمي‌‌رود، اين همه اسلام شناس تلفن يكي از آن‌‌ها را براي پرسيدن مسئله ندارد خانه او رفتن هم لازم نيست به واسطه تلفن حمد خود را تصحيح كن.
35 سال است مي‌‌گويد: «الحمدلله رب العالمين» بگويد: «الحمدلله» پنج ريال خرج نميكند، ولي اگر براي خريدن كيف و كفش بداند در فلانجا مثل فروشگاه بين المللي مقداري ارزان‌‌تر است حاضر است ساعت‌‌ها وقت گذاشته و پرسه بزند ولي براي مغز فرزند حاضر نيست وقت بگذارد. حديث داريم اگر مي‌‌خواهي صدقه بدهي به فرزند بده تا او بدهد به فقير، يعني او هم ياد بگيرد. (الْمالُ وَ الْبَنُونَ زينَةُ) (كهف /46) مال و فرزند زينت است. (خُذُوا زينَتَكُمْ عِنْدَ كُلِّ مَسْجِد) (اعراف /31) زينت به همراه خود به مسجد ببريد يعني مال و فرزند.
غفلت از دشمن:
ديديد تلويزيون هم نشان داد چند اسرائيل جواني را گرفته دو چشمش را بيرون آورده و زنده آتش زد، مسلمان‌‌ها كجا ورؤساي كشورهاي اسلامي خوابند؟ و آن‌‌ها كه دم از رابطه با آمريكا مي‌‌زنند نمي‌‌دانند آمريكا چكار كرده، حتي بعضي از روحانيون هم اطلاع ندارند.
من رفتم منزل آقايي مي‌‌گفت: حالا جمهوري اسلامي هم خوب است با اين كه ملا هم بودگفتم شما در زمان طاغوت يك مسجد داشته‌‌اي با 200 پيرمرد، حالا هم همان را داري و حالي شما نيست كه چه خبر شده، ولي من كمي از آن را مي‌‌فهمم، چون يادم هست زمان طاغوت در اهواز رفتم دبيرستاني سخنراني كنم مسخره كردند و هر چه خواستم بگويم بسم الله مدت زيادي با سر و صدا نگذاشتند، و چون آن روز نگذاشتند و امروز مي‌‌بينم ده هزار دانشجو در اعتكاف شركت مي‌‌كنند در صورتي كه در آن زمان اعتكاف براي آخوندها و آن هم در مسجد امام قم بود. عده‌‌اي به خانه ايتام سركشي مي‌‌كردند به دو برادر يتيم امكانات، بيسكوئيت دادند برادر به برادر ديگرش گفت از آن استفاده نكن جمع كرده بفروشيم جوراب بخريم.
انسان‌‌هايي داريم كه چند ماه است گوشت ندارند استفاده كنند بعضي هم مدل ماشين و كفش و خانه عوض مي‌‌كنندخداوند بدون دليل نمي‌‌فرمايد: اينها از الاغ بدتر هستند، خداوند كه حرف بي حيايي نمي‌‌زند چقدر دل قرآن به درد آمده كه مي‌‌فرمايد: بعضي چهارپا و يا از آن هم بدتر هستند.

6- هرچه انسان را از ياد خدا باز مي‌‌دارد همانند شراب است

انسان غافل است كه چنين در باره آن فرموده، غافل از استعدادها، غفلت زياد است و لذا حضرت مي‌‌فرمايد:(وَ نَبِّهْنِي لِذِكْرِكَ فِي أَوْقَاتِ الْغَفْلَةِ) (صحيفه سجاديه،ص98) گاهي ورزش و درس و مدرك و مقام و تجارت انسان را غافل مي‌‌كند. يك آيه‌‌اي است در قرآن كه شنيدنش تند و تلخ است به خصوص بازاري‌‌ها تحمل كنندمن كه نمي‌‌توانم همه را راضي كنم حال اگر هم ناراحت هستي از قرآن ناراحت باش انشاءالله ناراحت نمي‌‌شويد. شراب روي چشم و اعصاب و دستگاه گوارش اثر گذاشته و مفاسد زيادي دارد ولي قرآن مي‌‌فرمايد: «يَصُدَّكُمْ عَنْ ذِكْرِ اللَّهِ وَ عَنِ الصَّلاةِ» (مائده /91) (شراب) شمارا از ياد خدا و نماز باز مي‌‌دارد. نمي‌‌فرمايد: چون روي قلب و اعصاب اثرمي گذارد بلكه شما را از نماز باز مي‌‌دارد و حال اگر تجارت و مشتري انسان را از نماز باز دارد چي؟ پس اين هم مثل شراب است نه از نظر فقهي و رساله از نظر اثر چون شراب و تجارت انسان را از نماز باز مي‌‌دارد.
خدايا مارا از ايام غفلت مارا، حالا اشاره ميكنند وقت تمام شد. بعد مي‌‌فرمايد: «وَ اسْتَعْمِلْنِي بِطَاعَتِكَ فِي أَيَّامِ الْمُهْلَة»(صحيفه سجاديه،ص98) مي ديدم بعضي از كشورها از زباله استفاده و زن خوب از پوست پرتقال مربا، آيا ما از جواني چه استفاده‌‌اي مي‌‌كنيم، شب‌‌هاي بلند زمستاني چند ساعت چكار مي‌‌كنيم، كه وقت ما تلف نشود، مرحوم شهيد مطهري (ره) از اين شب‌‌هاي زمستاني هر چند شب يك كتاب مي‌‌نوشت.
و شب‌‌هاي ماه رجب و شعبان و رمضان حديثي را از آقايي شنيده كه مي‌‌خواهم از كامپيوتربيرون آورم ولي حديث اين است كه آرايشگاهي مي‌‌خواست سبيل‌‌هاي حضرت امير(ع) را كوتاه كند حضرت تسبيح مي‌‌گفت، عرض كرد آقا لب را تكان ندهيد من كار خودم را انجام دهم، حضرت فرمود: شما كار خود را هرطور مي‌‌داني انجام بده، من اگر تسبيح نگويم يك «سبحان الله» كم ميشود.
حديث داريم حضرت(ع) كفش هايش را وصله مي‌‌كرد و با زبان تسبيح مي‌‌گفت علت را پرسيدند، فرمود: با دستم كار مي‌‌كنم چرا زبانم بيكار باشد.

7- حتي يك دقيقه از عمر حضرت علي (ع) به بطالت نگذشت

حيف كه زمان‌‌هاي زيادي از ما به بطالت مي‌‌گذرد حضرت(ع) مي‌‌فرمايد: يك دقيقه هم عمر من به بطالت نگذرد. خلاصه تبريك مي‌‌گويم تولد امام حسين(ع) و حضرت اباالفضل(ع) را، ثبت نام نهضت شروع شده تقاضا مي‌‌كنم حال كه مي‌‌آيند درب خانه شما، از امكانات استفاده كنيد، جمهوري اسلامي، آموزشيار تربيت كرده فرستاده درب خانه شمادر روستا و شهر، بي انصافي است استفاده نكرده و استفاده نكردن از امكانات غصه دارد.
قيامت اسمي دارد به نام (يَوْمَ الْحَسْرَة) (مريم /39) يعني انسان غصه مي‌‌خورد كه چرا از امكانات استفاده نكرد.
از امكانات استفاده كنيم، آموزش و پرورش كلاس‌‌ها را باز كرده كه ما پول اتاق ندهيم، سرايدارها و معلمين باخوش اخلاقي برخورد كنند، مسئولين قدر آموزشياران را داشته باشند كه اين‌‌ها خدمات اصيلي كرده اند، و منتظر يك مصاحبه هم هستم با آن‌‌ها كه با ديد حقارت به نهضت نگاه ميكنند، فكر مي‌‌كنند يك نهاد ضعيف و سرهم بندي است، نهادي كه چهار مدال گرفته و درخشيده، و نهادي كه عميق ترين، بهترين كار را با ارزان ترين قيمت كرده، ما افتخارمي كنيم و من تا حالا چند بار سجده كرده‌‌ام كه خداوند جاي مرا در نهضت قرار داده، و پست خود را با هيچ كس عوض نمي‌‌كنم و شما هم با دلگرمي كار خود را ادامه دهيد، و همكاران ما هم سراسر ايران با دلگرمي كار خود را انجام دهند.
ضمنا ستاد ترويجي در تهران درست شده كه از بحث‌‌ها سؤال طرح مي‌‌كند و دانش آموزان ان‌‌ها را جواب مي‌‌دهندانشاءالله پدر و مادرها كمك كنند، تا نسل نو كه مسجد نمي‌‌روند و ما هم وقت نداريم با آن‌‌ها خيلي كار كنيم، لااقل آن راگوش داده و در آن‌‌ها شركت كنند، و تا حالا هم خوب شركت كرده كه فقط در تهران حدود600 هزار نفر داوطلب داريم، كه مي‌‌خواهيم بيننده‌‌هاي شوخي تبديل به جدي شود.
دانشجوها فكر نكنند كه ليسانس كافي است شب‌‌ها مطالعات جنبي ديگري هم داشته باشند از شب‌‌هاي طولاني وايام رجب و شعبان و رمضان و آموزشياراني كه مي‌‌آيند بهترين استفاده را ببريم، برنامه‌‌هاي تلويزيون را جدي گوش بدهيم، در نماز جمعه شركت كرده، و اگر از امكانات استفاده نكنيم غصه خواهيم خورد، كه امكانات به دست آمد وهدر رفت.
خدايا هرچه از عمر و جواني هدر شده و غفلت بوده آن‌‌ها را ببخش و بيامرز.
خدايا توفيق استفاده بهينه از عمر و امكانات و انقلاب به همه ما عنايت بفرما.
خدايا روح امام(خميني ره)و شهدا را از ما راضي بفرما.
خدايا قلب آقا امام زمان(ع) ولي امر، امام زمان، كه هر هفته اعمال مارا مي‌‌بيند، راضي و چراغاني و عشق به امام زمان را نگذاريم كم رنگ شود.

«والسلام عليكم و رحمة الله و بركاته»

نام کتاب : درس هایی از قرآن نویسنده : محسن قرائتی    جلد : 1  صفحه : 1544
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست