است اطراف آن را بشويد و اگر در سر است اطراف آن را مسح كند و اگر روى پاها باشد اطراف آن را مسح كند وبراى جاى زخم به دستور جبيره عمل نمايد.
- {aمسأله 342 - a}اگر در جاى وضو زخم وجراحت وشكستگى نيست، ولى به جهت ديگرى آب براى آن ضرر دارد، بايد تيمّم كند و احتياط مستحبّ آن است كه وضوى جبيرهاى هم بگيرد.
- {aمسأله 343 - a}اگر جايى از اعضاء وضو را رگ زده است و نمىتواند آن را آب بكشد يا آب براى آن ضرر دارد، بايد به دستور جبيره عمل كند.
- {aمسأله 344 - a}اگر در جاى وضو يا غسل چيزى چسبيده است كه برداشتن آن ممكن نيست، يا به قدرى مشقّت دارد كه نمىشود تحمّل كرد، بايد به دستور جبيره عمل كند، و بنابر احتياط مستحبّ تيمّم هم بنمايد.
- {aمسأله 345 - a}غسل جبيرهاى مثل وضوى جبيرهاى است و بنابر احيتاط واجب بايد آن را ترتيبى بجا آورد.
- {aمسأله 346 - a}كسى كه وظيفه او تيمّم است اگر در بعضى از جاهاى تيمّم او زخم يا دمل يا شكستگى باشد، بايد به دستور وضوى جبيرهاى تيمّم جبيرهاى نمايد.
- {aمسأله 347 - a}كسى كه بايد با وضو يا غسل جبيرهاى نماز بخواند، چنانچه بداند يا احتمال بدهد كه تا آخر وقت عذر او برطرف نمىشود، مىتواند در اول وقت نماز بخواند، و اگر عذر او در وقت بر طرف شود بايد نماز را با وضو اعاده بنمايد.
- {aمسأله 348 - a}اگر انسان براى مرضى كه در چشم او است موى چشم خود را بچسباند، بايد وضو وغسل را جبيرهاى انجام دهد و احتياط آن است كه تيمّم هم بنمايد.
- {aمسأله 349 - a}كسى كه نمىداند وظيفهاش تيمّم است يا وضوى جبيرهاى، بنابر احتياط واجب بايد هردو را بجا آورد.
- {aمسأله 350 - a}نمازهايى را كه انسان با وضوى جبيرهاى خوانده صحيح است اگر عذرش تا آخر وقت مستمرّ باشد و اگر در اثناء وقت عذرش برطرف شود اعاده با وضوء واجب است، و اگر بعد از وقت عذرش برطرف شد، براى نمازهاى بعد بايد وضو بگيرد.