نام کتاب : BOK35182 نویسنده : 0 جلد : 1 صفحه : 286
سنّى شيعه گردد، جايز است با زن يائسه وصغيرهاى را كه طلاق گرفته است وهنوز به مذهب اهل سنّت در ايّام عده هست، ازدواج كند و لازم نيست كه احكام عده را رعايت كند.
4 - اگر مرد سنّى مذهب بدون حضور دو شاهد عادل زن خود را طلاق دهد و يا مقدارى از بدن زن خود را، مثلاً يك انگشت زنش را طلاق دهد، بر مذهب او اين طلاق صحيح است و طلاق تمام زن واقع مىشود، ولى بر مذهب اماميّه اين طلاق باطل است و بايد طلاق در حضور دو عادل واقع شود، بنابراين مرد شيعه مذهب بنا به قاعده الزام مىتواند با آن زن مطلقهى سنى پس از تمام شدن ايّام عده ازدواج كند.
5 - مرد سنّى بنابر مذهب خود اگر در حال عادت، زن خود را طلاق دهد و يا در حال پاكى كه با او مقاربت كرده است، طلاق دهد، اين طلاق صحيح است ولى در مذهب اماميّه اين طلاق باطل است، بنابراين، مرد شيعه مذهب بنا به قاعده الزام مىتواند با آن زن سنى بعد از تمام شدن ايّام عده ازدواج كند.
6 - در مذهب ابى حنيفه كسى كه به اجبار واكراه زنش را طلاق دهد، آن طلاق صحيح است ولى در مذهب اماميّه طلاقى كه به جبر واقع شود، باطل است. بنابراين شخص شيعه مذهب بنا به قاعده الزام مىتواند با زنى كه با جبر واكراه شوهرش او را طلاق داده در صورتى كه پيرو مذهب ابى حنيفه باشد، ازدواج كند.
7 - اگر مرد سنّى قسم ياد كند كه كارى را انجام ندهد و اگر آن كار را انجام داد، زنش مطلقه شود، و اتفاقاً آن كار را انجام داد در اين صورت بر مذهب خودش زن او مطلقه مىشود، ولى بر مذهب اماميّه طلاق تحقق پيدا نكرده، بنا به قاعده الزام جايز است مرد شيعى مذهب بعد ازايّام عده با آن زن ازدواج كند، از اين قبيل است به نوشته طلاق دادن زن كه بر مذهب اهل سنّت جايز است و بر مذهب اماميّه با نوشته طلاق انجام نمىشود، در اين صورت نيز بنا به قاعده الزام مرد شيعه مذهب مىتواند با زن مطلقه با نوشته پس از ايّام عده ازدواج كند.
8 - در مذهب شافعى اگر كسى چيزى را بدون رؤيت به توصيف فروشنده
نام کتاب : BOK35182 نویسنده : 0 جلد : 1 صفحه : 286