responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : ترجمه قرآن و نكات نحوى آن نویسنده : برزى، اصغر    جلد : 1  صفحه : 85


4/ 38
و كسانى كه اموالشان را به خاطر خودنمايى به مردم انفاق مى‌كنند و به خداوند و روز بازپسين ايمان ندارند و كسى كه شيطان هم دم او باشد، چه بد همدمى دارد (38) رئاء: مفعول له. الشيطان: اسم فعل ناقص يكن و قرينا: مورد اوّل خبر يكن و مورد دوّم تمييز است.
4/ 39
و ايشان را چه زيان داشت كه اگر به خداوند و روز بازپسين ايمان مى‌آورند و از آن چه خداوند به ايشان روزى داده است، انفاق مى‌كردند؟ و خداوند به آنان داناست (39) ما ذا: اسم استفهام، مبنى، مبتدا، محلا مرفوع. لو: حرف شرط غير جازم. عليما: خبر كان.
4/ 40
قطعا خداوند به اندازه‌ى ذرّه‌اى هم ستم نمى‌كند و اگر حسنه‌اى [عمل نيكى از جانب كسى‌] باشد، آن را دو چندان پاداش مى‌دهد و از نزد خويش مزدى بزرگ مى‌بخشد (40) مثقال: مفعول به دوّم (مفعول به اوّل مقدّر است: لا يظلم احدا) تك: فعل مضارع ناقص مجزوم به ان شرطيّه و حرف (نون) براى تخفيف از آن حذف شده است. حسنه: خبر منصوب. لدن: اسم، مبنى بر سكون، محلا مجرور.
4/ 41
پس [احوال آنان‌] چگونه خواهد بود آن‌گاه كه از هر امّتى شاهدى آوريم، و تو را نيز بر آنان شاهد آوريم؟ (41) فاء: استئنافيه. كيف: اسم استفهام، مبنى حال براى فعل محذوف (تصنعون) شهيدا: حال از ضمير مفرد مذكر مخاطب در (بك).
4/ 42
در چنين روز كسانى كه كفر ورزيده‌اند و از پيامبر نافرمانى كرده‌اند، آرزو كنند كه كاش با خاك زمين يكسان مى‌شدند. و از خداوند سخنى را نمى‌توانند پنهان داشت (42) يوم: مفعول فيه، ظرف زمان. اذ: اسم ظرفى، مبنى مضاف اليه، محلا مجرور. الّذين: اسم موصول، مبنى، فاعل، محلا مرفوع. حديثا: مفعول به دوّم.
4/ 43
هان! اى كسانى كه ايمان آورده‌ايد، در حالى كه مست هستيد، به نماز نزديك مشويد، تا اين كه بدانيد كه چه مى‌گوييد، هم چنين در حال جنابت، [به نماز و مسجد نزديك نشويد،] مگر اين كه راهگذر باشيد تا زمانى كه غسل كنيد، و اگر بيمار يا در سفر باشيد، يا يكى از شما از قضاى حاجت آمده باشد، يا با زنان آميزش كرده‌ايد و آبى نيافته‌ايد، آن‌گاه بايد بر خاكى پاك تيمّم كنيد، و صورت‌ها و دست‌هايتان را مسح كنيد، كه خداوند بخشنده‌ى آمرزنده است (43) و: حرف حاليّه. انتم: مبتدا، محلا مرفوع.
4/ 44
آيا آنان را كه بهره‌اى از كتاب يافته‌اند، ننگريستى كه گمراهى را مى‌خرند و مى‌خواهند كه شما نيز راه را گم كنيد (44) نصيبا: مفعول به.

نام کتاب : ترجمه قرآن و نكات نحوى آن نویسنده : برزى، اصغر    جلد : 1  صفحه : 85
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست