responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : آشنایی با تاریخ تمدن اسلامی نویسنده : بینش، عبدالحسین    جلد : 1  صفحه : 29

3. خداوند از پيامبر (ص) مى‌خواهد تا براى فزونى يافتن دانش خويش دعا كند:

(وَقُل رَبِّ زِدْنِي عِلْماً.) (طه: 114)

و بگو: پروردگارا بر دانش من بيفزا.

4. از برنامه‌هاى اصلى پيامبر (ص) در كنار تزكيه تعليم است:

(هُوَ الَّذِي بَعَثَ فِي الْأُمِّيِّينَ رَسُولًا مِنْهُمْ يَتْلُوا عَلَيْهِمْ آيَاتِهِ وَيُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَإِن كَانُوا مِن قَبْلُ لَفِي ضَلَالٍ مُبِينٍ.) (جمعه: 2)

اوست خدايى كه به ميان مردمى بى‌كتاب پيامبرى از خودشان مبعوث داشت تا آياتش را بر آنها بخواند و آنها را پاكيزه سازد و كتاب و حكمتشان بياموزد، اگرچه پيش از آن در گمراهى آشكار بودند.

از سوى ديگر قرآن كريم دربردارنده آيه‌هايى است كه فهم آنها جز در پرتو علوم تجربى امكان‌پذير نيست. چنان‌كه هر اندازه علوم به پيش مى‌رود، حقايق قرآنى نيز آشكارتر مى‌گردد.

براى مثال در آيه شريفه زير جنين انسان به زالو تشبيه گرديده است:

(وَلَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنسَانَ مِن سُلَالَةٍ مِن طِينٍ ثُمَّ جَعَلْنَاهُ نُطْفَةً فِي قَرَارٍ مَّكِينٍ ثُمَّ خَلَقْنَا النُّطْفَةَ عَلَقَةً فَخَلَقْنَا الْعَلَقَةَ مُضْغَةً فَخَلَقْنَا الْمُضْغَةَ عِظَاماً فَكَسَوْنَا الْعِظَامَ لَحْماً ثُمَّ أَنشَأْنَاهُ خَلْقاً آخَرَ فَتَبَارَكَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِينَ.) (مؤمنون: 14)

هر آينه ما انسان را از گل خالص آفريديم. سپس او را نطفه‌اى در جايگاهى استوار قرار داديم.

آنگاه از آن نطفه لخته خونى آفريديم و از آن لخته خون پاره گوشتى و از آن پاره گوشت، استخوانى آفريديم و استخوان را به گوشت پوشانيديم. باز او را آفرينشى ديگر داديم. در خور تعظيم است خداوند، آن بهترين آفرينندگان. [1]


[1] . چند سال پيش گروهى از علماى عربستان در نامه‌اى به دانشگاه تورنتوى كانادا عنوان مى‌كنند كه در قرآن كريم جنين انسان به زالو تشبيه شده، ولى آنها دانش كافى براى درستى اين ادعا را ندارند و از آن دانشگاه مى‌خواهند كه در اين باره به طور علمى پژوهش كند. دانشگاه، محقق جنين‌شناسى به نام آقاى كيث مور (htik Moore) را كه آثار علمى او به عنوان كتاب درسى در دانشگاهها تدريس مى‌شد، مأمور پژوهش در اين باره مى‌كند. آقاى مور به رياض مى‌آيد. همۀ آنچه او نياز دارد از زبان عربى برايش ترجمه مى‌شود. وى سپس به تورنتو بازمى‌گردد و سراغ آزمايشگاه جنين‌شناسى مى‌رود و از متخصصان مى‌خواهد تا اسلايدهايى را از زالو و جنين در اختيارش بگذارند.

نام کتاب : آشنایی با تاریخ تمدن اسلامی نویسنده : بینش، عبدالحسین    جلد : 1  صفحه : 29
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست