responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : اندیشه های اسلامی در بستر تاریخ نویسنده : ابراهیم‌زاده، عبدالله    جلد : 1  صفحه : 86

از آنجا كه اسلام، دين عقل و فطرت است، به اين نياز فطرى و عقلى بشر نيز توجه لازم مبذول داشته و ضمن تأييد اين نياز فطرى و حكم عقلى، بر ضرورت و اهميت آن تأكيد ورزيده است.

بدين جهت قرآن كريم در آيه زير بر ضرورت آمادگى كامل براى دفاع همه جانبه تأكيد ورزيده، مى‌فرمايد:

(وَ اعِدُّوا لَهُمْ مَااسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَ مِنْ رِباطِ الْخَيْلِ تُرْهِبُونَ بِه‌ عَدُوَّ اللَّهِ وَ عَدُوَّكُمْ وَ آخَرينَ مِنْ دُونِهِمْ لا تَعْلَمُونَهُمُ اللَّهُ يَعْلَمُهُمْ ...) (انفال: 60)

هر نيرويى كه در توان داريد براى مقابله با آنها (دشمنان) آماده سازيد! و (همچنين) اسب‌هاى ورزيده (براى ميدان نبرد) تا به‌وسيله آن، دشمن خدا و دشمن خويش را بترسانيد (و همچنين) گروه ديگرى غير از اين‌ها را كه شما نمى‌شناسيد و خدا آنها را مى‌شناسد.

همچنين اهميت جهاد و دفاع در اسلام، از اهداف بسيار بلند و ارزشمندى كه اسلام دارد، نيز سرچشمه مى‌گيرد؛ زيرا اسلام به عنوان كامل‌ترين مكتب، داعيه رستگارى انسان‌ها و رهايى آنها از شرك، كفر، ظلم و فساد و تباهى را دارد. اين‌ها اهدافى است كه تحققش هزينه سنگينى را مى‌طلبد؛ زيرا طاغوت‌ها و مستكبران سد راه مى‌شوند و جنگ و خونريزى به راه مى‌اندازند تا بتوانند به همان شيوه استعمارى و استكبارى‌شان ادامه دهند و به بهره‌كشى، استثمار و استعمار ملل مستضعف بپردازند.

گواه روشن صدق ادعاى ما، تحميل بيش از هشتاد جنگ عليه پيامبر (ص) و حكومت اسلامى‌اش در طول ده‌سال و نيز اجراى انواع و اقسام توطئه براندازى عليه نظام نوپاى «جمهورى اسلامى ايران» به ويژه تحميل جنگ هشت ساله عليه آن، در اين دوران، مى‌باشد.

جهت سومى كه بر اهميت جهاد و دفاع در اسلام دلالت مى‌كند، آثار و بركاتى است كه بر آن استوار است و نيز پيامدهاى ناگوار و تلخى كه بر ترك آن مترتب مى‌گردد. از جمله آثار خوب دنيوى جهاد و دفاع در اسلام، كه در قرآن و سخنان پيشوايان معصوم (ع) به آن اشاره شده، عزّت و سرافرازى در برابر دشمن، امنيت و آرامش جامعه، شادابى و نشاط

نام کتاب : اندیشه های اسلامی در بستر تاریخ نویسنده : ابراهیم‌زاده، عبدالله    جلد : 1  صفحه : 86
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست