responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : ترجمه قرآن نویسنده : گرمارودى، سيد على    جلد : 1  صفحه : 296


21 و بدين‌گونه (مردم را) از حال آنان آگاهانيديم تا بدانند كه وعده خداوند راستين است و در رستخيز ترديدى نيست؛ آنگاه (مردم) در كار خويش، ميان هم كشمكش كردند؛ گفتند بنايى بر (غار) آنان بسازيد (تا داستانشان آشكار نگردد)- پروردگارشان بر (احوال) آنان آگاه‌تر است- كسانى كه در كارشان (در آن كشمكش) برترى داشتند گفتند: بر (غار) آنان (به يادبود) مسجدى خواهيم ساخت.
22 خواهند گفت: سه تن بودند چهارمين آنان سگشان بود و مى‌گويند پنج تن بودند ششمين آنان سگشان بود- در حالى كه تيرى در تاريكى مى‌افكنند- و مى‌گويند: هفت تن بودند و هشتمين آنها سگشان بود؛ بگو: پروردگارم از شمار آنان آگاه‌تر است، جز اندكى (شمار) آنها را نمى‌دانند پس درباره ايشان جز با گفت و گويى سرسرى بگومگو مكن و در مورد آنان از هيچ يك از آنها [1] چيزى مپرس.
23 و هرگز در هيچ كار مگو: «من فردا انجام دهنده آن خواهم بود.»
24 مگر اينكه (بگويى اگر) خداوند بخواهد و چون فراموش كردى پروردگارت را ياد كن و بگو: اميد است پروردگارم مرا به رهيافتى [2] نزديك‌تر از اين رهنمايى كند.
25 و در غار خود سيصد سال درنگ داشتند و نه سال بر آن افزودند. [3]
26 بگو: خداوند بر آن اندازه كه درنگ كردند داناتر است، نهان آسمان‌ها و زمين از آن اوست؛ چه بينا و چه شنواست! آنان را جز او سرورى نيست و هيچ كس را در فرمانروايى خويش شريك نمى‌گرداند.
27 و آنچه به تو از كتاب پروردگارت وحى شده است بخوان! براى كلمات او هيچ دگرگون‌كننده‌اى نيست و هرگز جز وى پناهگاهى نخواهى يافت.

[1]. يعنى اهل كتاب.
[2]. رشد: راه بينى، راهدانى، راه يافتگى، خردمندى- فرهنگ تازى به پارسى، ص 354.
[3]. در تفسير جوامع الجامع (ج 2، ص 412) در توجيه اينكه چرا خداوند مقدار درنگ آنان را يك جا 309 سال، نفرموده است روايتى آورده كه مردى يهودى از امام على (ع) با اشاره به آنچه در قرآن آمده است از مدّت درنگ اصحاب كهف در غار پرسيد و يادآور شد كه در كتاب ما تورات اين مدت 300 سال ذكر شده است؛ حضرت فرمود 300 بنا بر سال شمسى و 309 بنابر سال قمرى است.

نام کتاب : ترجمه قرآن نویسنده : گرمارودى، سيد على    جلد : 1  صفحه : 296
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست